Prunus avium

Prunus Avium 

De Prunus Avium wordt ook wel de Zoete Kers of Kriek genoemd. Prunus Avium is de Latijnse benaming van een prachtige inheemse plantensoort, die van nature voorkomt in grote delen van Europa. Deze boom is uitermate geschrikt om toe te passen in landschappelijke, weelderige en open hagen. De Zoete Kers is zeer aantrekkelijk aangezien deze boom het hele jaar door een prachtig uiterlijk bezit. Rond de maand april groeien er opvallende witte bloemen aan deze boom. Daardoor komen en er veel vogels en vlinders op deze Kriek af. Mocht u nog twijfelen over deze boom, dan raden wij het aan om een kijkje te nemen op onze kwekerij in de Betuwe. Naast het bekijken kunt u ook al uw vragen aan ons stellen en helpen u graag! Mocht u al helemaal verkocht zijn, dan kunt u uiteraard ook de bestelling plaatsen in onze webshop en zorgen wij ervoor dat u snel kunt genieten van uw Prunus Avium!

Prunus avium

Van hoog naar laag sorteren

Prunus avium

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Prunus Avium kopen bij Bomenenzo.nl

Voordat u besluit om een Prunus Avium aan te schaffen voor u tuin is het noodzakelijk om de voor- en nadelen van deze Zoete Kers op een rijtje te zetten. De Kriek kan namelijk een hoogte van 20 meter bereiken waardoor men vaak denkt dat dit niet in kleine tuinen past. Door de boom netjes en tijdig bij te snoeien kunt u de boom klein houden en dus prachtig in te zetten bij kleine tuinen. Naast de grootte is het ook een winterharde boom waardoor u dus het hele jaar plezier heeft van deze boom. Wel is de boom bladverliezend maar de bladeren krijgen prachtige kleuren in het najaar waardoor het nog altijd een genot is om naar deze Zoete Kers te kijken. Tot slot staat de Prunus Avium het liefste in een vochtige, voedselrijke bodem met een standplaats wat halfschaduw of zon bevat. 

Prunus Avium Kersenboom

Het allerleukste is natuurlijk de oogst van de vruchten die aan deze boom groeien. Want deze boom heeft niet voor niets de benaming Zoete Kers meegekregen. Deze vruchten zijn eetbaar en u kunt ze herkennen aan de dieprode tot bijna zwarte kleur. Helaas groeien deze vruchten niet het hele jaar door aan de boom maar rond juni kunt u optimaal genieten van deze vruchten. Mocht uw boom niet al te veel vruchten bevatten dan is dit meestal te wijten aan een te vorstgevoelige standplaats. Weet u dus niet zo goed wat voor bodem uw tuin is? Laat u dan eerst goed informeren door een professional en schakel dan Bomenenzo.nl in, voor een goed gevulde tuin! 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00