Kersenboom snoeien

Kersenboom snoeien

Fruitbomen plaatsen in uw tuin is naast heel lekker ook heel erg kleurrijk voor uw tuin. Als er geen vruchten aan uw boom groeien dan komen er vrolijke bloemen tevoorschijn. Naast een mooie uitstraling in uw tuin, heeft u ook enige geduld nodig. Het eerste jaar van uw Kersenboom is de groei minimaal en dus weinig kersen. Daarbij komt nog eens kijken dat Kersenbomen niet zelf bestuivend zijn, dit betekent dat u in ieder geval twee Kersenbomen in uw tuin nodig heeft om kersen aan de boom te krijgen. Maar als u lang genoeg wacht zal uw geduld zeker worden beloond en zal uw boom vol hangen met heerlijke rode kersen. 

 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa. Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht, een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en platen. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Drastisch snoeien kersenboom

Het planten van een fruitboom in uw tuin is heel leuk en lekker, maar het onderhoud ervan vergt wel wat tijd. Als u een jonge Kersenboom heeft gepland moet u niet gelijk bij de eerste snoeibeurt drastisch gaan snoeien. Eigenlijk is op vorm snoeien voor dat moment voldoende. Het beste is om vier of vijf hoofdtakken aan te houden om zo een mooie boom te creëren. Bij de tweede snoeibeurt is het wel belangrijk dat de hoofdtakken tot de helft wordt teruggesnoeid. Op deze manier krijgt de Kersenboom langzaam vorm en dus ook bloesem en kersen. Zodra de kersen en de bloesem uiteindelijk gaan groeien is drastisch snoeien ook niet meer noodzakelijk. Zijtakken mogen uiteraard wel worden ingekort maar snoeien op de hoofdtakken wordt afgeraden. Anders zullen de kersen en bloesem steeds minder terug te zien in uw Kersenboom.

Kersenboom snoeien winter 

De beste snoeiperiode van de Kersenboom is in het najaar. Dit alles heeft te maken met het feit dat de boom langer de tijd heeft om te herstellen. Ook bevat de boom geen vruchten en geen bloesem waardoor het snoeien ook een stuk gemakkelijker gaat. In de maanden april, mei en juni wordt het snoeien niet aanbevolen aangezien er dan weer knoppen op de zijtakken tevoorschijn komen. Mocht u wel gaan snoeien belemmert u de groei en dus de komst op heerlijke kersen. Ga zorgvuldig met uw fruitboom om zodat u jarenlang kunt genieten van fruit uit eigen tuin.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00