Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Hagen snoeien

In Nederland zijn in de meeste tuinen hagen aanwezig. Een goed geknipte haag, bepaalt de uitstraling van de hele tuin. Hagen geven structuur en kunnen de tuin verdelen in verschillende gedeelten. Er zijn groenblijvende en bladverliezende hagen. Hagen kunnen soms strak en recht zijn, maar ook een losse haag is mogelijk. Hagen worden meestal geplant als afscheiding i.p.v. bijvoorbeeld een schutting of muur.

Een groene haag heeft veel verschillende functies:

  • Ze filteren geluid en stof van wegen.
  • Veel vogels en andere dieren vinden hier een rustplek of eten.
  • Een bladverliezende haag heeft verschillende kleuren en structuren tijdens de jaargetijden.

De meeste hagen verdragen een goede snoeibeurt. Ook als de hagen al wat ouder zijn. Als je de hagen sterk terug knipt zullen deze weer opnieuw uitlopen. Een haag heeft een groot herstellend vermogen.

Dit geldt alleen voor hagen die meerdere keren per jaar snoeit. Bij hagen die nooit gesnoeid zijn en ineens terug worden geknipt zal het moeilijker worden om weer als één geheel terug te groeien.

Vergeet niet dat bij een haag de buitenkant heel mooi groen is, maar dat hij van binnen kaal is en een massa takken en twijgen heeft. Er kunnen dus gaten ontstaan als de haag tever wordt terug geknipt.