Taxus snoeien
snoeien Taxus, snoei Taxus

Taxus snoeien in uw tuin

Het is weer zover, het is weer tijd om uw Taxus te snoeien in uw tuin. Voor de meeste mensen is het snoeien van een Taxus nou niet echt een klusje waarvan men staat te poppelen om het uit te voeren. Maar om lang te kunnen genieten van de Venijnboom en een kwalitatief volle haag te creëren is het wel noodzakelijk om de haag te snoeien. De boom is een langzame groeier, waarbij er jaarlijks een groei van ongeveer 30 centimeter de maximale groei zal zijn. Dus tijd om de snoeischaar uit de schuur te halen.

 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa. Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht, een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en platen. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Snoeien Taxus

Het snoeien van een Taxus kan in principe het gehele jaar door. Behalve op momenten dat de tempratuur onder het vriespunt belandt. Maar net zoals iedere andere boom heeft de boom favorieten momenten wanneer u het beste de boom kunt snoeien. In het voorjaar kunt u de periode begin mei tot halverwege juli het beste de snoeischaar erbij pakken. In het najaar moet u denken aan augustus tot en met september. Maar voordat het zover is, is het tijd om te kijken of uw gereedschap wel de juiste is voor uw Taxus. U kunt de haagplant zowel met een elektrische als met een hand snoeischaar knippen. Het belangrijkste is dat de schaar scherp en goed geolied is. Dan kan het echte werk beginnen!

 

Snoei van uw Taxus

De juiste periode is aangebroken en ook uw snoeischaar is er klaar voor? Dan kan het echte werk beginnen. Zoals eerder aangegeven is de Taxus een trage groeier, hierdoor is het belangrijk om de scheuten goed terug te snoeien. Op deze manier ontstaat er na verloop van tijd een volle haag die uw tuin optimaal privacy kunt bieden. Daarnaast is het een winterharde en groenblijvende plant waardoor u ook in de wintermaanden optimaal kunt genieten van een mooie groene tuin. Heeft u vragen over het snoeien van uw Taxus haag? Of wilt u een Taxushaag gaan creëren in uw tuin? Neem dan een kijkje op onze website of kom eens langs op onze fysieke kwekerij in Lienden.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00