Eetbare Roos Spicy
Eetbare roos Spicy heeft niet alleen prachtige zalmroze bloemen maar de bladeren van de bloemen hebben ook nog een heerlijke, peperachtige smaak. De middelgrote struik kan zowel in de tuin als in een ruime pot op je balkon of terras staan.
Eetbare roos Spicy is een middelgrote rozenstruik met zalmroze bloemen. Deze plant is dan ook perfect in het midden van een bloemen border. Deze rozen kun je mengen met andere prachtige vaste planten of andere soorten rozen. De struik wordt 50 tot 60 cm hoog en kan door deze kleinere groeiwijze ook goed in grotere potten op terrassen of balkons groeien. Deze roos bloeit van mei t/m september steeds weer met nieuwe schitterende en heerlijke bloemen. De bloemen zijn gezond om te eten en zijn zelfs rijk aan vitamines en antioxidanten. De bloembladeren zijn prachtig als versiering én een geraffineerd ingrediënt van jouw drankje of gerecht. De zalmroze bladeren zijn licht geurend en hebben we een stevige maar sappige bite. De Incredible Spicy bladeren hebben een goede houdbaarheid op kamertemperatuur en zijn dus ook bijvoorbeeld ideaal als extra accent bij hartige gerechten of om bijvoorbeeld een taart mee te decoreren.
TIP: Combineer eetbare rozen ook gerust met andere soorten rozen. Wij hebben een uitgebreid assortiment, van de altijd-populaire struikrozen, tot klimrozen én ook rozen-op-stam.
Naam | Eetbare roos 'Incredible Spicy' |
---|---|
Geurend | Nee |
Groenblijvend | Nee |
Vruchtdragend | Nee |
Onderhoud
In het voorjaar en de zomer mag je de Eetbare Roos extra voeding geven. Gebruik een organische meststof voor rozen. (DCM Rozen en Bloemen). Â Een gebrek aan voeding kun je herkennen aan een lichtgroen tot geel blad met donkere nerven.Â
In het voorjaar (bij voorkeur maart) mag je de Eetbare Roos snoeien. Verwijder dode of zwakke takken om de groei te stimuleren. In de zomer mag je de uitgebloeide bloemen verwijderen om zo de bloei te stimuleren.Â
Tip: Snoei nooit als het vriest.
Water geven
Geef de Eetbare Roos voldoende water, vooral net na het aanplanten. In het eerste jaar heeft de Eetbare Roos wekelijks een flinke hoeveelheid water nodig, zeker als het droog is buiten. Na het eerste jaar hoef je de Eetbare Roos alleen nog bij langdurige droogte extra water te geven.
Â
Let op: Een te droge grond kan leiden tot gele bladeren.Â
Hoe te planten
Zet de Eetbare Roos op een plekje in de zon, eventueel halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende bodem. Je kunt de plant zowel in de volle grond als in eenÂ
Heb je hulp nodig bij het aanplanten? Maak dan gebruik van onze aanplantservice en wij nemen het van je over!