Dwergappel

Dwergappel

v.a.: € 23,75

Formaat
Afmeting Ø19 cm potmaat, Stamhoogte 30-40cm, Totaalhoogte 80-100cm
Niet leverbaar
€ 23,75
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Dwergappel is een geliefd appelboompje met een compacte groeivorm. Dit toppertje is zelfbestuivend en groeit vol met heerlijke rode appels die plukrijp zijn vanaf september.

Geschikt voor tuin, terras én balkon!

Onze voordelen:

Deze Malus domestica is een bijzondere appelboom, namelijk een Dwergappel. Deze miniatuur appelboom groeit heel langzaam én je kunt hem zelfs in een pot houden! Je hoeft dus geen grote tuin te hebben om te kunnen genieten van heerlijke zelfgegroeide appels. Plant deze Dwergappel in je tuingrond óf plaats hem in een mooie bak op je terras of balkon! Naast zijn compacte groeivorm is dit toppertje ook zelfbestuivend. In het voorjaar bloeit de Dwergappel met mooie witte bloesem en vanaf september zijn de lekkere rode appels plukrijp.

Geniet ook van zelfgegroeide appels in je tuin, op je terras of zelfs op je balkon! De Dwergappel online kopen kan makkelijk én snel via onze webshop, of kom je kleine appelboom zelf uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Om te zorgen dat jouw Dwergappel goed tot zijn recht komt, is het belangrijk om hem te plaatsen op een zonnige plek. Meer zonlicht betekent ook smaakvoller en zoeter fruit! Zet je de Dwergappel in de volle grond? Dan moet je je boom vooral het eerste jaar na aanplant regelmatig water te geven, zodat hij goed kan wortelen in de tuingrond. Houd je dit toppertje in een mooie plantenbak? Houd er dan rekening mee dat je vaker water moet geven, omdat je boompje dan veel minder grondwater tot zijn beschikking heeft. Om de groei van je boompje- én zijn heerlijke vruchten te stimuleren, raden wij je aan om je Dwergappel jaarlijks te bemesten. Een Dwergappel bemesten kun je het beste doen in het voorjaar, dan kan je boompje vol energie het groeiseizoen in!

Een groot voordeel van deze miniatuur appel is dat je vrijwel nooit hoeft te snoeien! Dit toppertje groeit slechts enkele centimeters per jaar. Mocht het nodig zijn, dan kun je de zijtakken wat inkorten. Als je ervoor kiest om te snoeien, zorg dan wel altijd voor een schone- én scherpe snoeischaar.

Lees meer

Plant je de Dwergappel in je tuingrond?
Geef het eerste jaar na aanplant wekelijks water. Bij warm en droog weer kun je gerust vaker water geven! Probeer de bodem licht-vochtig te houden. Na dit eerste jaar heeft je boompje goed kunnen wortelen en hoef je alleen nog water te geven bij warmte en droogte.

Plaats je de Dwergappel in een mooie plantenbak?
Houd er rekening mee dat je, ieder jaar weer, regelmatig water moet geven. Een fruitboompje in een pot heeft namelijk veel minder grondwater tot zijn beschikking, dan een boompje in de volle tuingrond. Probeer de potgrond altijd licht-vochtig te houden. 

Lees meer

Geef dit geliefde appelboompje een zonnige standplaats, een plek in de volle zon of halfschaduw werkt het beste. Zonlicht is voor fruitbomen heel belangrijk, omdat de vruchten smaakvoller en zoeter smaken als ze veel licht ontvangen. Zorg daarnaast voor een voedzame- en goed vochtdoorlatende bodem. Wil je testen of je bodem goed vochtdoorlatend is? Giet wat water op je tuingrond, trekt het water vrijwel gelijk de grond in? Dan is je bodem goed vochtdoorlatend. Als het water stil blijft staan op de grond, is je bodem niet luchtig genoeg. Wil je zeker zijn van de best mogelijke start voor jouw Dwergappel? Maak dan altijd gebruik van speciale Vivimus voor fruit.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dwergappel
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!