Clematis Piilu

Bosrank Pillu

v.a.: € 9,95

Formaat
Totaalhoogte 70-80cm
  • Koop 12 st. voor € 8,95 per st.
€ 9,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Clematis Piilu is één van de meest populaire soorten Clematis. Deze bijzonder mooie klimplant bloeit maar liefst twee keer: één keer in mei/juni en een tweede keer in juli/augustus.

Onze voordelen:

De Clematis Piilu is een prachtige mooie roze met paars gestreepte bloem. Niet alleen wij vinden deze plant een prachtig uiterlijk hebben, deze soort heeft zelfs al een aantal prijzen in de wacht gesleept. Ook kun je extra lang genieten van deze Piilu. Zo bloeit de bloem wel twee keer in een jaar. Eerst in mei tot en met juni zal de bloemen bloeien uit het oude hout en vervolgens van juli tot en met augustus op nieuwe stekken. Dit betekent wel dat deze Clematis goed gesnoeid en onderhouden moet worden. 

Kenmerken:

  • Bloeikleur: Roze/ paars gestreepte bloem
  • Bloeitijd: Mei - september
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon-Halfschaduw
  • Hoogte: 200 cm
  • Winterhard: Matig
Lees meer

Om de Piilu ieder jaar tweemaal te kunnen laten bloeien is een goede verzorging noodzakelijk. Zodra de bloeiperiode is geweest moeten de uitgebloeide bloemen direct verwijderd worden. Omdat je de wortel diep in de grond moet planten, kun je verwelkingziektes makkelijker buiten de deur houden. Het kan dus zijn dat je stengels boven de grond zijn aangetast maar onder de grond zal de Clematis nog gezond zijn. Vandaar dat het diepe planten voor de Clematis echt van levensbelang is. Naast het diepe planten kun je de Clematis extra verzorgen door voor het nieuwe bloeiseizoen de grond te voorzien van de juiste bemesting. Ook dit bevorderd de levensjaren voor de Clematis.  

Echt snoeien is niet nodig bij de aanschaf van een Clematis. Dit omdat het een klimplant is en dus juist de hoogte in moet. Mocht je de plant een bepaalde kant op willen laten groeien, bindt dan de Piilu iets voor het bloeiseizoen vast. Op deze manier kan de plant tijdens de bloeiperiode de juiste kant op groeien. Zodra de winter voor de deur staat is het prettig om de plant wat lucht te geven door de strengels te ontbinden. Mochten er dan toch stengels de verkeerde kant opgebloeid zijn, knip deze dan af zodat je plant in een mooie vorm blijft. Mocht je vragen hebben over het snoeien van de Clematis neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Lees meer

Clematis Piilu heeft een gemiddelde waterbehoefte. Geef hem sowieso de eerste maanden na aanplant regelmatig water, dan heeft je klimplant genoeg tijd om te kunnen wortelen. Daarnaast is het belangrijk om hem tijdens de bloei in het voorjaar én bij warme en droge perioden water te blijven geven. Een Clematis heeft namelijk het liefst een continu licht-vochtige grond.

Lees meer

Het liefste staat deze soort van de Clematis in de felle zon. Maar lichte schaduw kunnen ze ook goed verdragen. Omdat een Clematis een klimplant is wil deze plant een hoop ruimte en in een border geplaatst worden. Op deze manier kan de plant zelf groeien hoe die wilt groeien. Voordat je echt kunt genieten van deze prachtige bloem moet je de plant wel op de juiste wijze planten. Zo kun je het beste beginnen met de Clematis met pot en al in een emmer met water te leggen. Op deze manier kan de plant voldoende water opzuigen. Vervolgens maak je een plantgat wat groot genoeg is voor de kluit. Je kunt dit op moment voordat je de plant in de emmer legt eerst even uitstippelen. Giet vervolgens het gat vol met water en stop de Clematis in de grond. Stop vervolgens het gat dicht met aanplantgrond. 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Clematis Piilu
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!