Borderpakket Rotstuin

Rotstuin Borderpakket

v.a.: € 52,50

Formaat
afmeting 3m2
  • Koop 5 st. voor € 50,00 per st.
€ 52,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Borderpakket Rotstuin is zeer geschikt voor een tuin met een rotsbodem. Met dit borderpakket geeft u uw rotstuin een natuurlijk uiterlijk en een prachtige sfeer.

 

Onze voordelen:

Met onze diverse borderpakketten creëert u in een handomdraai een prachtige border met vaste planten in een bepaalde stijl of kleur. U hoeft zich zo niet druk te maken over welke planten bij elkaar passen en welke kleuren mooi combineren. De pakketten zijn allemaal onderhoudsvriendelijk en trekken de mooiste insecten aan, zoals vlinders en bijen.

Het Rotstuin Borderpakket bestaat uit een bijzondere mix van vaste planten. Alle planten in dit borderpakket hebben een mooie kleur en staan prachtig in uw rotstuin. Met het Borderpakket Rotstuin geniet u gegarandeerd het hele zomerseizoen lang en creëert u in uw tuin een fijne sfeer.

Het Rotstuin Borderpakket bestaat uit de volgende vaste planten:

  

  Naam Bloeimaand Kleur Hoogte (cm) Standplaats Snoeien Bemesten
Kruipend Gipskruid 5-9 Roze 15 Zon Afsnijden in voorjaar Voorjaar
Spoorbloem 6-7 Roze 60 Zon Gaat zelf kaal de winter in Voorjaar en zomer
Lavendel 6-8 Blauwpaars 50 Zon / halfschaduw Voorjaar Voorjaar en na bloei
Blauwstraalhaver 6-7 Staalblauw 80-100 Zon Terugsnoeien in vroege voorjaar Voorjaar
Steentijm 7-9 Wit/zachtblauw 30-40 Zon Sterft zelf af tijdens herfst  
Ooievaarsbek 5-7 Roze 15-20 Zon Uitgebloeide bloemen na winter terugsnoeien Voorjaar
Bijvoet of Alsem 6-7 Zilvergrijs 25-30 Zon Lichte snoei in herfst  

 

Kruipend Gipskruid (2x)

Gypsophila Repens Filou Rose

Kruipend Gipskruid in de prachtige kleur roze bloeit van mei tot augustus/september. Deze plant groeit bodembedekkend en heeft de eigenschap om zich door andere planten in de border te weven. Dit geeft een erg mooi effect aan uw tuinborder én staat prachtig in de rotstuin. De hoogte van het Kruipend Gipskruid blijft vrij gering, ongeveer 15 centimeter. Geef deze vaste plant een plek in de zon voor optimale groei en bloei. U vindt het Kruipend Gipskruid 2x in het Rotstuin Borderpakket.

Spoorbloem (2x)

Centranthus Ruber Coccineus

De Spoorbloem is een vaste plant die erg opvalt in uw rotstuin border. De hardroze kleur van de bloemen ziet u in de maanden juni en juli verschijnen. De prachtige bladeren van de Spoorbloem hebben een spitsige vorm en de volwassen hoogte van de plant is circa 60 centimeter. Als u de Spoorbloem een plek geeft in de zon, kunt u lang genieten van de mooie vaste plant. De Spoorbloem zit 2x in het borderpakket.

Lavendel (3x)

Lavandula Angustifolia Munstead 

De alom bekende Lavendelplant kunt u een prachtige plek geven in uw border. Deze plant kan goed tegen een zonnige plek en geeft een heerlijke geur af. Deze geur trekt nuttige bijen aan. In juli en augustus verschijnen er blauwpaarse bloemen die mooi afsteken tegen de zilvergroene blaadjes. De vaste plant wordt zo’n 50 tot 60 centimeter hoog. U vindt de Lavendel Munstead 3x in het Rotstuin Borderpakket.

Blauwstraalhaver of Sierhaver (3x)

Helictotrichon Sempervirens

Dit prachtige siergras doet het erg goed in een rotstuin. Tussen de andere vaste planten in allerlei kleuren brengt Blauwstraalhaver wat rust. De mooie staalblauwe kleur is het eerste dat opvalt. Sierhaver kan ongeveer 80 centimeter hoog worden, maar met de bloei aren erbij gerekend wel 1 meter hoog. In de maanden juni en juli zullen deze gele aren tevoorschijn komen. Blauwstraalhaver houdt van een zonnige plek en zit 3x in het borderpakket.

Steentijm (4x)

Calamintha Nepeta Nepeta

De bladeren van de Steentijm geven een sterke geur af welke bijen en hommels aantrekt. Dat maakt van deze plant een prachtig exemplaar. De bloemen van de Steentijm zijn zachtblauw, deze verschijnen aan de vaste plant in de maanden juli tot september. Steentijm wordt ongeveer 40 centimeter hoog en vindt u 4x in het Borderpakket Rotstuin.

Ooievaarsbek (4x)

Geranium Sanguinem Max Frei

De prachtige roze bloemen die aan de Ooievaarsbek groeien zorgen voor een echte eyecatcher in uw border. In de maanden mei tot juli bloeien deze bloemen aan de plant. De blaadjes die aan de Ooievaarsbek groeien zijn klein. Ook de plant zelf blijft vrij klein, ongeveer 15 tot 20 centimeter. Geef deze vaste plant een zonnige plek voor het langste plezier van de Ooievaarsbek. U vindt de Ooievaarsbek 4x in het pakket.

Bijvoet of Alsem (3x)

Artemisia Schmidtiana Nana

De kenmerkende zilvergrijze kleur van de blaadjes maken van de Bijvoet een prachtige plant. In de zomermaanden (juni en juli) verschijnen er onopvallende paarse aan de Alsem. Deze plant groeit vooral dicht bij de grond en wordt 25 tot 30 centimeter hoog. In de zon zal de Bijvoet het erg goed doen. U vindt de Bijvoet of Alsem 3x in het pakket.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Borderpakket Rotstuin
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!