Borderpakket Keukenkruiden

Keukenkruiden borderpakket

v.a.: € 52,50

Formaat
afmeting 3m2
€ 52,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Wilt u graag lekkere verse kruiden uit eigen tuin? Wacht dan niet en bestel snel het Borderpakket Keukenkruiden! In dit pakket zijn diverse vaste planten opgenomen die tijdens de bloei ook nog schitterende bloemen geven. 

Onze voordelen:

Dit Borderpakket Keukenkruiden bevat verschillende planten die u kunt gebruiken in meerdere gerechten. De planten zijn gemakkelijk in onderhoud en staan tijdens de bloeiperiode ook prachtig in bloei. Met dit Borderpakket Keukenkruiden heeft u dus dubbel profijt!

Het Borderpakket Keukenkruiden bestaat uit de volgende planten:

 

  Naam Bloeimaand Kleur Hoogte (cm) Standplaats Snoeien Bemesten
Bieslook 5-7 Paars/roze 30 Zon / halfschaduw Regelmatig Voorjaar en zomer
Tijm 7-8 Lila 15-20 Zon Na de bloei en voorjaar  
Marjolijn 7-10 Lila 40-50 Zon Na bloei en voorjaar Voorjaar
Salie 7-10 Lila 50 Zon Uitgebloeide bloemen en voorjaar Voorjaar
Lavendel 7-9 Paars 30-50 Zon Na bloei en voorjaar Voorjaar
Cipressenkruid 7-9 Geel 30-50 Zon Uitgebloeide bloemen en voorjaar  
Rozemarijn 3-7 Blauw/wit 30-40 Zon Voorjaar Voorjaar

 

Bieslook (3x)

Allium Schoenoprasum
De Allium Schoenoprasum is Latijns voor bieslook. Bieslook kan in veel gerechten worden gebruikt: in salades, omeletten, pastagerechten, ragout. Als bieslook wordt verwarmd, gaat de smaak echter wel verloren.

De bloeiperiode van de Allium Schoenoprasum ligt tussen mei en juni en wordt de plant ongeveer 30 cm groot. Dan krijgt bieslook mooie paarse, bolvormige bloemen! U kunt de paarse bloemen laten groeien, maar eventueel ook afknippen onder het bloemhoofd. Dan wordt alle energie gestopt in het maken van nieuw blad en kunt u nog meer bieslook oogsten. Bieslook kan in alle grondsoorten worden gepland. In de zon of half in de schaduw vindt bieslook een mooi plekje. Wel moet bieslook voldoende water krijgen, met name tijden droge perioden. U kunt de stengels van de bieslook regelmatig afknippen tot 4 cm boven de grond. Dan zal er weer nieuwe bieslook terug groeien! Bieslook is winterhard, maar wel bladverliezend. In het voorjaar en in de zomer kunt u bemesten voor optimale groei. Bieslook treft u 3 keer aan in het Borderpakket Keukenkruiden.

Tip: gebruik de paarse bloemetjes als garnering! Deze bloemen kunt u ook eten. Zo kunt u nog meer uit de Allium Schoenoprasum halen.

Echte Tijm/Tijm (4x)

Thymus Vulgaris
Ook tijm kan in dit kruidenpakket niet ontbreken. Tijm kunt u zowel vers als gedroogd bij verschillende gerechten gebruiken. Tijm gaat bijvoorbeeld goed samen met vlees, aardappels, tomatensaus en aromatische groentes. Tijm bloeit tussen juni en augustus. Dan komen er kleine, lilakleurige bloemetjes tevoorschijn en wordt de plant zo’n 15 tot 20 cm hoog. Tijm kunt u snoeien na de bloeiperiode. Vanaf de bovenkant kunt u 5 tot 7 cm wegknippen. Voor een goede groei is van belang dat er beneden nog wel nieuwe, groenige groei te zien is. In het voorjaar kunt u de tijm ook terugsnoeien. Bemesting is voor de Thymus Vulgaris niet nodig. Tijm is wintergroen, maar niet goed winterhard. Tijm is 4 keer opgenomen in het Borderpakket Keukenkruiden.

Marjolein (3x)

Origanum Rosenkuppel
Marjolein is een kruid dat erg lekker smaakt op pizza!  Tussen juli en september vormen er zich prachtige lila, paarskleurige bloemetjes aan deze plant. De bloemen groeien als pollen bij elkaar. Het groene blad is niet heel groot, maar als je het aanraakt verspreid het wel een kruidachtige geur! Overigens is de marjolein niet wintergroen, maar wel winterhard. De grond waarin de marjolein wordt gepland, dient wat droog te zijn en goed waterdoorlatend. Daarnaast staat de Marjolein graag in de zon. Onder deze omstandigheden kan de Marjolein 40 tot 50 cm hoog worden. Snoeien kan het beste worden gedaan na de bloei in september. In het voorjaar kunnen de dode takjes worden weggesnoeid tot op de grond en kunt u de plant bemesten. Origanum Rosenkuppel vindt u 3 keer in dit borderpakket.

Weetje: Origanum Rosenkuppel trekt vlinders en bijen aan!

Echte Salie/Salie (4x)

Salvia Officinalis Crispa
Salie kan zowel vers als droog worden gebruikt. Bij vlees, saus, jus, pasta of pizza zou u uw eigen salie kunnen toevoegen! Tussen juni en september staat Salie in bloei, dan komen er lilakleurige bloemen tevoorschijn. Het blad is grijs/groen van kleur en is wat rafelig. Salie kan tot 50 cm hoog worden. Salie houdt van zon en een droge, beschutte plek. Deze plant matig winterhard. Salie blijft wel wintergroen. Na de bloei kunt u gaan snoeien, zodat er mogelijk een tweede groei plaats vindt! Knip hiervoor de uitgebloeide bloemen weg tot ongeveer 5 cm boven de grond. In het voorjaar kunt u ook weer de snoeischaar erbij pakken. In het voorjaar kunt u eventueel de Salie wat bemesten. Salie is 4 keer opgenomen in het Borderpakket Keukenkruiden.

Lavendel (2x)

Lavandula Angustifolia Hidcote
De naam Lavandula Angustifolia Hidcote zegt waarschijnlijk veel mensen niets, maar Lavendel wellicht wel! Lavendel is een plant die tijdens de bloeiperiode tussen juli en september heerlijk geurende bloemetjes krijgt. De bloemen kleuren dan prachtig blauwpaars. Lavendel groeit goed in normale grond en in de volle zon. Lavendel kan zo´n 30 tot 50 cm hoog worden. Lavandula Angustifolia Hidcote is zowel wintergroen als winterhard. Lavendel heeft weinig mest nodig, in het voorjaar een beetje bemesten is voldoende. Wel is het aan te raden om twee keer in het jaar te snoeien: in het voorjaar en na de bloei. In het voorjaar kunt u de lavendel terug knippen tot boven het oude, kale hout. Na de bloei kunt u vervolgens de uitgebloeide bloemen wegknippen. De Lavandula Angustifolia Hidcote treft u 2 keer aan in dit borderpakket.

Tip: de paarsblauwe bloemen ruiken erg lekker en hebben een rustgevende werking. U kunt de bloemetjes bijvoorbeeld drogen, in een geurzakje doen en bij uw bed hangen. Vanwege de rustgevende geur kunt u ontspannen gaan slapen! 

Cipressenkruid/Heiligenbloem (4x)

Santolina Chamaecyparissus
Het Cipressenkruid (ook wel bekend als de Heiligenbloem) is een leuke vaste plant die in de bloeiperiode tussen juli en augustus gele bolvormige bloemetjes krijgt. Deze hebben een sterke, kruidachtige geur. De stelen van de gele bloemen worden 30 tot 50 cm hoog. Het blad van de Heiligenbloem lijkt op veertjes en heeft een frisgroene kleur met grijze ondertoon. Omdat het Cipressenkruid uit het Middellandse Zeegebied komt, houdt het van zon en niet te veel water. De grond waarin wordt gepland dient ook goed doorlatend te zijn. De Heiligenbloem is wintergroen en redelijk winterhard. In het voorjaar kan er gesnoeid worden; snoei tot ongeveer 10-15 cm boven de grond. Bemesting is niet nodig. De Heiligenbloem is 4 keer opgenomen in het Borderpakket Keukenkruiden.

Rozemarijn (1x)

Rosmarinus Officinalis
Tot slot vindt u de Rosmarinus Officinalis in het pakket, oftewel: rozemarijn. Rozemarijn is een sterk kruid met een overheersende smaak. Rozemarijn brengt bijvoorbeeld stoofschotels, vlees, vis en gebakken aardappels goed op smaak. De bloeiperiode ligt tussen maart en juni, waarin er prachtige wit/blauwe bloemetjes verschijnen. Gedurende de bloeiperiode wordt rozemarijn 80 tot 100 cm hoog. Net als enkele andere planten uit dit pakket, houdt rozemarijn van zon en is het matig winterhard. Rozemarijn kan goed tegen droogte, maar geef bij droge perioden de plant zo nu en dan toch water. Na de bloei kunt u 5 tot 10 cm wegknippen vanaf de bovenkant. Let erop dat u niet in het oude hout knipt! In het voorjaar kunt u de rozemarijn bemesten. Rozemarijn vindt u 1 keer in het pakket.

Tip: maak gebruik van speciale aanplantgrond om uw kruidenplant optimaal te laten groeien en gebruik voor het snoeien een goede snoeischaar!

Tip: Omdat tijm, salie, cipressenkruid/heiligenbloem en rozemarijn matig winterhard zijn, adviseren wij u om deze planten in de winter goed af te dekken. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld droog blad of stro voor gebruiken. Zo weet u zeker dat uw vaste planten koude winters overleven!

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Borderpakket Keukenkruiden
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!