Borderpakket Geel Wit

Geel Wit Borderpakket

v.a.: € 52,50

Formaat
afmeting 3m2
  • Koop 5 st. voor € 50,00 per st.
€ 52,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Als u op zoek bent naar diverse gele en witte bloemen die samen een mooi geheel vormen in uw tuin, dan is dit Geel Wit Borderpakket zeker geschikt! Dit borderpakket is door ons samengesteld en bestaat uit verschillende bloemen die uw border omtoveren tot een prachtige bloemenzee. 

Onze voordelen:

Dit borderpakket bevat verschillende vaste planten met witte en gele bloemen die groen blad hebben. Iedere bloem en ieder blad ziet er weer anders uit, waardoor uw tuin er levendig uit komt te zien. Omdat de bloemen uit het Geel Wit Borderpakket verschillende perioden van bloei hebben, kunt u lang plezier hebben van dit borderpakket. Daarnaast zijn alle vaste planten gemakkelijk in onderhoud. Dus mocht u geen groene vingers hebben of niet veel tijd hebben, dan is dit Geel Wit Borderpakket een goede keuze om uw tuin op te fleuren met diverse planten die ook goed bij elkaar staan!

Het Borderpakket Geel Wit bestaat uit de volgende producten: 

  Naam Bloeimaand Bloeikleur Hoogte (cm) Standplaats Snoeien Bemesten
Cipressenkruid / Heiligenbloem 7-8 Geel 30-50 Zon / halfschaduw Uitgebloeide bloemen en voorjaar  
Hartlelie 7-8 Wit / Groen en Lila 40-60 Zon / halfschaduw Na bloei Voorjaar
Herfstanemone 8-10 Wit / Geel 100 Zon / halfschaduw Voorjaar Voorjaar
Fraaie Vrouwenmantel / Vrouwenmantel 5-8 Geel 40 Zon / halfschaduw Uitgebloeide bloemen en voorjaar Voorjaar
Meisjesogen 6-9 Goudgeel 10-30 Zon / halfschaduw Uitgebloeide bloemen en voorjaar Voorjaar
Ijslandse Papaver / Klaproos 6-9 Wit / Geel 15-30 Zon Uitgebloeide bloemen   
Daglelie / Happy Returns 5-9 Geel 30-40 Zon / halfschaduw Uitgebloeide bloemen VoorjaarCipressenkruid/Heiligenbloem (4x)

Santolina Chamaecyparissus
De Santolina Chamaecyparissus staat ook bekend als het Cipressenkruid en de Heiligenbloem. Het Cipressenkruid is een leuke vaste plant die in de bloeiperiode tussen juli en augustus gele bolvormige bloemetjes krijgt. Deze bloemetjes ruiken ook sterk. De stelen van de gele bloemen worden 30 tot 50 cm hoog. Het blad heeft een frisse, grijs groene kleur en lijken wat op veertjes. De Heiligenbloem houdt van zon, een beschut plekje en niet al te veel water. De grond dient goed doorlatend te zijn. De Heiligenbloem is wintergroen en redelijk winterhard. Ons advies is om in de winter de Heiligenbloem toch af te dekken met takken of stro, om de plant optimaal te beschermen. In het voorjaar kan er gesnoeid worden. Bemesting is niet nodig. De Heiligenbloem is 4 keer opgenomen in dit pakket.

Hartlelie (3x)

Hosta Patriot
De Hosta Patriot is een opvallende vaste plant door het wit/olijfgroene blad dat iets rimpelig is. Dit blad kan 40 tot 50 cm hoog worden. Deze plant is ook wel bekend als de Hartlelie. De bloeiperiode ligt tussen juli en augustus. Dan krijgt de Hartlelie lilawitte bloemen aan trosjes. Dit steekt mooi af bij het opvallend gekleurde blad! De stengels van de Hosta Patriot kunnen tot 60 cm hoog worden. De Hosta Patriot is makkelijk in onderhoud. Deze mooie vaste plant kan in de zon of half in de schaduw worden gepland. De grond dient daarnaast vochtig en goed doorlaatbaar te zijn. De Hartlelie is goed winterhard, maar niet wintergroen. Het lelijke blad en de uitgebloeide bloemen kunt u tijdens en na de bloei wegknippen tot net boven de grond. In het voorjaar zal de plant vervolgens weer uitlopen en kunt u eventueel bemesten. De Hartlelie vindt u 3 keer in dit borderpakket.

Herfstanemone (2x)

Anemone Hybrida Whirlwind
De Anemone Hybrida Whirlwind krijgt tijdens de bloeiperiode tussen augustus en oktober bloemen met frisse witte blaadjes en een gele kern. De bloemen kunnen tot wel 100 cm hoog worden! Het blad van de Herfstanemone is groen, gelobd en sterft in de winter af. Deze Anemone vraagt weinig aandacht. De Anemone kan in normale grond en in de volle zon of half in de schaduw worden gepland. De plant is winterhard. Toch wordt Herfstanemone tijdens de eerste winter wel graag afgedekt met bijvoorbeeld blad of stro, om zo de eerste winter te overleven. In de daaropvolgende winters is afdekken niet meer nodig. De uitgebloeide bloemen en het afgestorven blad kunt u in het voorjaar weghalen. In het voorjaar kunt u vervolgens ook bemesten. De Herfstanemone is 2 keer opgenomen in dit borderpakket.

Fraaie Vrouwenmantel/Vrouwenmantel (3x)

Alchemilla Mollis
De Alchemilla Mollis is in Nederland bekend als de Fraaie Vrouwenmantel en de Vrouwenmantel. De Vrouwenmantel is een vaste plant die van uw border een prachtige bloemenzee kan maken! Tijdens de bloeiperiode in mei tot augustus krijgt de vaste plant fijne gele en witte bloemen en wordt het zo'n 40 cm hoog. De bloemen groeien dicht op elkaar en lijken op grote pollen. Als de bloemen zijn uitgebloeid, kunt u deze wegknippen. Er vindt dan mogelijk een tweede bloei plaats en kunt u in hetzelfde seizoen nog een keer genieten van uw bloemen! De Fraaie Vrouwenmantel kan in de zon of half in de schaduw worden gepland. Een normale grond die goed doorlatend en vocht vasthoudend is, is geschikt voor de Vrouwenmantel. De Alchemilla Mollis is winterhard, maar wel bladverliezend. In het voorjaar kunt u vervolgens het afgestorven blad wegknippen. Bemesting is niet nodig. De Vrouwenmantel treft u 3 keer aan uw pakket.  

Weetje: als het heeft geregend, blijven druppels water als parels op de waaiervormige bladeren liggen! Dit komt door de haartjes op het blad. Hier kunt u mooie foto’s van maken. 

Meisjesogen (3x)

Coreopsis Grandiflora Presto
De Coreopsis Grandiflora Presto is een vaste plant die prachtige goudgele bloemen krijgt. In de bloeiperiode tussen juni en september kunnen de bloemen zo’n 30 tot 40 cm hoog worden. Wat opvalt aan deze bloem, zijn de bloemblaadjes die gekarteld zijn. Dit maakt het een speelse plant! Het groene blad is lancetvormig en valt in de winter van de plant. Meisjesogen is makkelijk in onderhoud. In een normale grond die doorlatend is kan deze plant goed groeien en bloeien. Meisjesogen kan zowel in de zon als half in de schaduw worden gepland. In de zon zal deze plant echter beter bloeien en heeft u meer plezier van de Meisjesogen. Gedurende de bloeiperiode kunt u uitgebloeide bloemen wegknippen. Dit zorgt ervoor dat de Meisjesogen weer goed kan groeien en bloeien. In het voorjaar kunt u afgestorven bloemen en blad wegknippen tot ongeveer 10 cm boven de grond. Hierdoor blijft de Meisjesogen in de winter goed beschermd tegen de vrieskou. In het voorjaar kunt u de plant bemesten. De Coreopsis Grandiflora Presto is 3 keer opgenomen in dit borderpakket.

IJslandse Papaver/Klaproos (4x)

Papaver Nudicaule Spring Fever White
De Papaver Nudicaule Spring Fever White is in Nederland bekend als de IJslandse papaver of de Klaproos. De bloeiperiode ligt tussen juni en september. Dan krijgt deze vaste plant prachtige kelkvormige bloemen die 15 tot 30 cm hoog kunnen worden. De witte bloemblaadjes zijn fragiel en licht gerimpeld. De kern van de bloem is geel en het blad is fris groen. Alles bij elkaar vormt het een fris geheel! De Klaproos staat graag in de zon en in normale, goed doorlatende grond. Snoeien is in principe niet noodzakelijk. De bloemen die zijn uitgebloeid, kunt u eventueel wegknippen. Bemesten is niet nodig. Deze Klaproos is niet wintergroen, maar wel winterhard. De Papaver Nudicaule Spring Fever White vindt u 4 keer in dit borderpakket.

Tip: omdat de IJslandse Papaver over het algemeen 1 tot 2 jaar leeft, kunt u enkele uitgebloeide bloemen laten staan. De uitgebloeide bloemen zorgen er namelijk voor dat de plant zichzelf zaait. Op die manier heeft u lange profijt van de schitterende bloemen van de IJslandse Papaver, zonder dat u er veel voor hoeft te doen!

Daglelie/Happy Returns (2x) 

Hemerocallis Happy Returns
De Hemerocallis Happy Returns is een vaste plant waarvan de citroengele bloemen een aparte vorm hebben. De bloemen krijgen in de bloeiperiode tussen mei en september namelijk een klokachtige vorm!  Daarnaast hebben de bloemen ook een milde, aangename geur. Het blad is groen en sprieterig. De Hemerocallis Happy Returns wordt ook wel de Daglelie of Happy Returns genoemd. De plant wordt ongeveer 30 tot 40 cm hoog. De Daglelie is vrij gemakkelijk in onderhoud. Het is echter wel zo dat de Daglelie niet goed tegen droogte kan. In droge perioden is het dus belangrijk dat er voldoende water wordt gegeven. Als de Happy Returns in een normale grond die vocht vasthoudt wordt gepland, is de Happy Returns tevreden. Tijdens de bloei kunt u de uitgebloeide bloemen weghalen. De Happy Returns is goed winterhard en bladverliezend. In het voorjaar kunt u de Daglelie bemesten. De Happy Returns treft u 2 keer in het borderpakket. 

Tip: gebruik bij de aanplant van het Geel Wit Borderpakket speciale aanplantgrond en bij het snoeien een goede snoeischaar!

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Borderpakket Geel Wit
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!