Borderpakket Blauw Paars Wit

Blauw Paars Wit Borderpakket

v.a.: € 52,50

Formaat
afmeting 3m2, Stamhoogte Borderpakket
  • Koop 5 st. voor € 50,00 per st.
€ 52,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Dit Borderpakket bestaat uit één van de mooiste kleurencombinaties. Blauw, paars en wit met elkaar gecombineerd zorgt voor een schitterende omlijsting van uw tuin. De kleuren vullen elkaar perfect aan, waardoor de bloemen nog beter tot hun recht komen. 

Onze voordelen:

Het Borderpakket Blauw Paars Wit is met veel zorg voor u samengesteld. Deze drie prachtige kleuren ogen erg mooi bij elkaar en geven uw tuin een mooie uitstraling. De planten zijn makkelijk in onderhoud en u zult lang plezier hebben van dit samengestelde pakket.

Het Borderpakket Blauw Paars Wit bestaat uit de volgende planten:

 

  Naam Bloeimaand Bloeikleur Hoogte (cm) Standplaats Snoeien Bemesten
Klokjesbloem 5-8 Blauw 15-20 Halfschaduw / Gefilterd zonlicht Uitgebloeide bloemen direct, loof in maart.

Voorjaar en halverwege de bloei.

Bergsteentijm 7-9 Wit/lichtblauw tot lila 30-50 Zon / halfschaduw Na eerste bloei iets terugsnoeien, afgestorven takjes in voorjaar. Voorjaar en halverwege de bloei, voor goede doorbloei
Blauwe Ster 6-7 Blauw 60-80 Zon / halfschaduw Afknippen voor de winter, uitgebloeide bloemen direct. Voorjaar en zomer
Kruisdistel 6-8 Blauwgrijs 60-80 Zon Voorjaar, voor nieuwe uitlopers, tot 10 cm boven de grond. Uitgebloeide bloemen direct. Voorjaar en zomer
Salie 6-8 Paarsblauw 50 Zon Oude loof half april, uitgebloeide bloemen direct. Voorjaar en halverwege bloei
Hemelsleutel 8-10 Wit 40 Zon Uitgebloeide bloemstengels in oktober tot vlak boven de grond. Voorjaar en eind zomer
Herfstanemoon 8-9 Wit 80-100 Zon / halfschaduw Najaar of voorjaar de uitgebloeide bloemstengels. Voorjaar (en eventueel halverwege de bloei)

 

Klokjesbloem (6x)

Campanula Blaue Clips

De Campanula Blaue Clips, of Campanula Carpatica, staat bij ons bekend als Karpatenklokje of Klokjesbloem. In de maanden mei tot augustus kunt u genieten van de schitterende blauwe klokvormige bloemetjes. De hoogte van deze rijkelijk bloeiende vaste plant is ongeveer 15 tot 20 cm. Het Karpatenklokje heeft een dichte begroeiing en is hiermee een uitstekende bodembedekker. Deze plant houdt van zon en een lichtvochtige grond. Het is een makkelijke plant qua onderhoud en vergt verder geen specifieke verzorging. De uitgebloeide bloemen kunt u het beste direct verwijderen, om zo nieuwe knopvorming te stimuleren. Knip het loof in maart tot vlak boven de grond af. Door pas in het voorjaar te snoeien blijft hij goed beschermd tegen vorst in de winter.

Bergsteentijm (3x)

Calamintha Nepeta ssp. Nepeta

De Calamintha Nepeta ssp. Nepeta, bij ons beter bekend als Bergsteentijm, is een hele mooie vaste plant die rijkelijk bloeit met witte bloemen (met een heel lichtblauw tintje). Deze kleine bloemetjes trekken enorm veel bijen en hommels aan. De totale hoogte van de Bergsteentijm ligt op ongeveer 30 tot 40 cm. Bij aanraking ruikt de plant heel sterk naar pepermunt. De meeste planten zijn zachtblauw van kleur, maar er zijn ook zachte lilatinten beschikbaar. Deze Calamintha is bladverliezend en matig winterhard. De bloeiperiode valt tussen juli en september, waarbij er één grote wolk van bloemetjes lijkt te ontstaan. Door deze plant na de eerste bloei iets terug te snoeien, kan er een sterke nabloei volgen. Met deze plant bent u dus wekenlang voorzien van een mooie tuin!

Blauwe Ster (2x)

Amsonia Blue Ice

De Amsonia Blue Ice, in Nederland beter bekend als Blauwe ster, is een hele bijzondere vaste plant, met kenmerkende lichtblauwe bloemen. Het is een plant met een bijzondere en vrij unieke groeiwijze. De Blauwe Ster is een vrij onbekende plant, maar dit maakt hem zeker niet minder speciaal! De totale hoogte van deze mooie borderplant ligt tussen de 60 en 80 cm. De Blauwe Ster kunt u het beste na de bloei snoeien. Zorg er in ieder geval voor dat u hem voor de winter gesnoeid heeft.

Kruisdistel (2x)

Eryngium Planum

De Eryngium Planum, bij ons beter bekend als Kruisdistel of Blauwe Distel, is een mooie en unieke vaste plant die bloeit met blauwgrijze kogelvormige bloemen. Met een hoogte tussen de 60 en 80 cm is deze plant een uitstekende borderplant. De bloei vindt plaats tussen juli en augustus. Om de plant tijdens de winter zoveel mogelijk te beschermen tegen (nacht)vorst kunt u het beste het verdorde loof laten zitten. Knip de uitgebloeide stengels en de rest van het loof in het voorjaar, voordat de nieuwe uitlopers vormen, tot 10 cm boven de grond af.

Salie (3x)

Salvia Nemorosa Viola Klose

De Salvia Nemorosa Viola Klose, in Nederland bekend als Salie of Bossalie, is een prachtige vaste plant die bloeit met opvallende paarsblauwe bloemen. Hij heeft geen specifieke verzorging nodig en is zeer makkelijk te combineren. De totale hoogte van de Salie ligt tussen de 60 en 80 cm. Knip de uitgebloeide bloemen direct weg, om zo de vorming van nieuwe bloemknoppen te stimuleren. Verwijder het oude loof pas halverwege april, dit biedt namelijk bescherming tegen de kou in de winter. De donkerblauwe tot dieppaarse bloemen bloeien tussen juni en augustus.

Hemelsleutel (3x)

Sedum Spectabile Iceberg

De Sedum Spectabile Iceberg, bij ons beter bekend als Vetkruid of Hemelsleutel, valt op door haar kleine witte bloemetjes die samen mooie witte kussentjes lijken te vormen. Deze plant gedijt het best in de zon en wordt maximaal 40 cm hoog. Het is een plant die makkelijk te combineren is en ook een aanwinst is voor iedere soort tuin. De uitgebloeide bloemen kunt u het beste in oktober verwijderen. Vetkruid behoort tot de vetplantenfamilie en bloeit in augustus en september.

Herfstanemoon Wit (3x)

Anemone Hybrida Whirlwind

De Anemone Hybrida Whirlwind, In Nederland vooral bekend als witte Herfstanemoon of Japanse Anemoon, is een bijzonder mooie vaste plant die bloeit met prachtige witte bloemen. Tijdens de bloei bereikt deze topper een hoogte tussen de 80 en 100 cm. Deze Herfstanemoon bloeit vanaf eind augustus tot oktober. Hij is goed winterhard en kan zowel zon als schaduw goed verdragen. De uitgebloeide bloemstengels kunt u in het voorjaar of in het najaar verwijderen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Borderpakket Blauw Paars Wit
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!