Borderpakket Blauw

Blauw Borderpakket

v.a.: € 42,50

Formaat
Afmeting 3m2, Stamhoogte Borderpakket
  • Koop 2 st. voor € 40,00 per st.
€ 42,50
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Bent u verliefd op blauwe bloemen, dan hebben wij het ideale borderpakket voor u in ons assortiment. Het Blauwe Borderpakket bestaat uit alleen maar vaste planten die in het voorjaar of de zomer met mooie, blauwe bloemen zullen bloeien. 

Onze voordelen:

Met onze borderpakketten creëert u in een handomdraai een prachtige border met vaste planten in een specifieke kleur. U hoeft zich zo niet druk te maken over welke planten bij elkaar passen en welke kleuren mooi combineren. De pakketten zijn allemaal onderhoudsvriendelijk en trekken de mooiste insecten aan, zoals vlinders en bijen.

Het Borderpakket Blauw bestaat uit een prachtige mix van vaste planten. Alle planten in dit borderpakket hebben een blauw/paarse kleur en staan erg mooi bij elkaar. Met het blauwe borderpakket in uw tuin geniet u gegarandeerd het hele zomerseizoen lang.

Het Borderpakket Blauw bestaat uit de volgende vaste planten:

Naam

Bloeimaand 

Hoogte in cm

Kleur 

Snoei

Bemesting maand

Vlas

6-8

45

blauw

Na winter uitgebloeide bloemen

 

Salie

6-10

50-60

Blauwpaars

Na eerste bloei

Na snoeien

(Bos)salie

5-8

50-60

Blauwpaars

Na eerste bloei 

Na snoeien

(Moeras)vergeet-mij-nietje

3-6

30

Blauw

Voorjaar

Voorjaar licht bemesten

Lamsoor

7-8

60

Lilablauw

Na bloei, bloemstengels afknippen

Maart

(Kaukasische)vergeet-mij-nietje

4-5

40

Lichtblauw

Uitgebloeide bloemstengels afknippen

Maart

Karpatenklokje

6-9

15-20

Blauwpaars

Na eerste bloei

In bloeiperiode 

Vlas (3x)

Linum Perenne

De Linum Perenne, in Nederland beter bekend als Vlas of Overblijvend Vlas, heeft een prachtige en opvallende blauwe kleur. De bloeitijd van deze vaste plant loopt van juni tot augustus. In de zomerperiode kunt u dus volop genieten van de mooie bloemetjes. Vlas staat het liefst op een zonnige en droge standplaats en houdt van voedzame en kalkrijke grond. Deze vaste plant wordt ongeveer 45 centimeter hoog en blijft ook in de winter groen. Zorg er in de winterperiode wel voor dat de plant niet te nat wordt. Na de winter kunt u de uitgebloeide bloemetjes afknippen. Vlas kunt u het hele jaar door planten, behalve bij vorst. U vindt deze prachtige vaste plant 3 keer in het borderpakket blauw.

Salie (3x)

Salvia Nemorosa Caradonna

Salvia Nemorosa Caradonna, beter bekend als Salie, valt op door haar aarvormige bloemen in een blauwpaarse kleur. Deze aren groeien opgaand en worden circa 60 centimeter hoog. Hiermee valt de Salie prachtig op in uw border. Deze vaste plant bloeit lang, van juni tot en met oktober. U geniet dus extra lang van de mooie blauwpaarse kleuren. Salie houdt van de zon en staat dan ook het liefst op een zonnige plek of een plaats met halfschaduw. Qua grond prefereert de plant voedzame en humusrijke aarde. Geef vooral in droge periodes de Salie genoeg water, om te voorkomen dat de grond uitdroogt. Door de bloemen na de eerste bloei terug te knippen, zal de plant in de volgende bloeiperiode weer volop tot bloei komen. De Salie zit 3 keer in het borderpakket blauw.

(Bos)salie (3x)

Salvia Nemorosa Blauhugel 

Salvia Nemorosa Blauhugel wordt ook wel Salie of Bossalie genoemd. De prachtige blauwpaarse bloemen van de Salie komen tot bloei in de maanden mei tot en met augustus. Niet alleen geniet u in die periode van de mooie kleuren, ook de heerlijke geur is een fijne bijkomstigheid. Die geur trekt nuttige insecten aan, zoals bijen maar ook vlinders. Ook deze soort Salie valt op door de aarvormige bloemen die tot ongeveer 60 centimeter hoog groeien. De Bossalie houdt van een zonnige plaats, maar kan ook geplant worden in halfschaduw. Voedzame en humusrijke grond vindt deze vaste plant een goede plek. Geef in droge periodes genoeg water aan de Salie. Na de eerste bloei kunt u de bloemen terugknippen. Zo zal in de volgende bloeperiode de plant weer prachtig tot bloei komen. In het borderpakket blauw vindt u deze Salie 3 keer.

(Moeras)vergeet-mij-nietje (3x)

Myosotis Palustris Thueringen

Het Vergeet-mij-nietje is een prachtige plant met kleine bloemetjes en een geel hart. De mooie hemelsblauwe kleur van de bloemen is al vrij vroeg in het jaar te zien. Het Vergeet-mij-nietje bloeit vanaf maart tot mei/juni. De Myosotis Palustris Theuringen is winterhard, maar kan bij strenge winters wat uitvallen. Op een zonnige plek of een plaats met halfschaduw groeit het Vergeet-mij-nietje het beste, evenals in voedzame en vochthoudende grond. Geef de plant in droge periodes genoeg water. Deze vaste plant wordt ongeveer 30 centimeter hoog en u vindt het (Moeras)vergeet-mij-nietje 3 keer in de het borderpakket.

Lamsoor (2x)

Limonium Latifolium

De lilablauw kleurige bloemetjes van de Limonium Latifolium, oftewel Lamsoor, zijn klein maar talrijk. Lamsoor bloeit luchtig en staat erg mooi vooraan in de border. Deze vaste plant heeft een volwassen hoogte van ongeveer 60 centimeter en blijft de hele winter groen. Door de luchtige groeiwijze zal uw border ook in de winterperiode een prachtige uitstraling hebben. Lamsoor heeft behoefte aan een warme en zonnige plek en voedzame en waterdoorlatende grond. Het is van belang dat u genoeg water geeft in droge periodes. Lamsoor is winterhard, maar heeft bij veel regen- of sneeuwval wat bescherming nodig. Lamsoor kunt u 2 keer in het borderpakket blauw vinden.

(Kaukasische)vergeet-mij-nietje (4x)

Brunnera Sea Heart

Naast de lichtblauwe bloemetjes valt ook het blad van dit Vergeet-mij-nietje op. De bladeren zijn zilvergrijs en wat dikker dan de andere soorten. Het Kaukasische vergeet-mij-nietje wordt circa 40 centimeter hoog en bloeit in de maanden april in mei. In die 2 maanden komen de mooie bloemen tevoorschijn. Op een plek in halfschaduw en op een zonnige plaats heeft u het langst plezier van de Brunnera Sea Heart. Een voedzame grond die niet te nat is, is de perfecte plek om dit Vergeet-mij-nietje te planten. De plant is winterhard, maar kan in strenge winters zijn blad verliezen. Het Kaukasische vergeet-mij-nietje vindt u 4 keer in het borderpakket.

Karpatenklokje (4x)

Campanula Carpatica Blue Clips 

Een prachtig en opvallende bloem vindt u aan het Karpatenklokje, ook wel Campanula Carpatica Blue Clips genoemd. Deze klokjesbloem bestaat uit blauwpaarse bloemen en komt oorspronkelijk uit de Karpaten, een berggebied in oostelijk Europa. In de maanden juli tot september staat het Karpatenklokje in bloei. Deze klokjesbloem houdt van zon en verlangt dan ook een zonnige plek, of een plaats in halfschaduw. Als de grond voedzaam is en goed water doorlaat, zal de klokjesbloem optimaal tot bloei komen. De Campanula Carpatica is erg winterhard, maar niet wintergroen. In de winterperiode verliest de vaste plant haar bladeren. Daarnaast trekt het Karpatenklokje vele nuttige insecten naar uw tuin, zoals bijen en vlinders. In het borderpakket blauw vindt u het Karpatenklokje 4 keer. 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Borderpakket Blauw
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!