Aanbieding 5 soorten Bramen

5 Soorten Bramen

v.a.: € 28,50

Formaat
Afmeting 2 ltr., Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 40-60cm
Juni 2021
€ 28,50
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Geniet van vijf verschillende soorten heerlijk zoete bramen! Deze bramen hebben geen doorns aan de stengels, dit komt goed uit tijdens de oogst!

 

Onze voordelen:

Geniet bij dit pakket van vijf verschillende soorten bramen:
Doornloze braam ‘Black Satin’
Rode braam Taybes, Rubus ‘Tayberry’
Doornloze braam ‘Chester Thornless’
Doornloze braam ‘Navaho’
Doornloze zoete braam ‘Thornless Evergreen’

Deze verschillende soorten Rubus fruticosus, of doornloze bramen, zijn erg geliefd door hun heerlijke zoete vruchten, geurende bloemen én (deels) wintergroene blad. We lichten per soort even kort toe wat deze bramen zo bijzonder maakt:

Black Satin: een échte klassieker, geeft grote en sappige bramen.
Tayberry:  kruising tussen een braam en een framboos.
Chester Thornless: wordt gezien als de beste doornloze braam!
Navaho: Heerlijk zoet en een lekker aroma.
Thornless Evergreen: Zoals de naam al aangeeft zijn de bladeren van deze topper groenblijvend!

Wil je ook kunnen genieten van deze combinatie aan heerlijke zoete bramen? Je kunt deze 5 soorten bramen online kopen, of kom je eigen bramenstruik uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

De doornloze bramen zijn vrij gemakkelijk te verzorgen, maar hebben wel wat aandacht nodig. Voor een rijke opbrengst aan bramen, is het belangrijk om te zorgen dat je plant genoeg water en voeding krijgt. Let er vooral op dat de grond niet uitdroogt. Vooral in het groeiseizoen (voorjaar en zomer) is het aan te raden om vaker water te geven. Geef je braam in het voorjaar ook een flinke hoeveelheid organische mest, zo weet je zeker dat hij vol energie het groeiseizoen in kan!

Het snoeien van een braam is belangrijk om te zorgen dat je struik jong en vitaal blijft. Een braam snoeien kun je het beste in de winter doen, uiteraard op een vorst-vrije dag. Verwijder hierbij alle dode en beschadigde takken, maar ook de achtergebleven kleine zijtakjes. Ook de takken die het afgelopen seizoen gebloeid hebben kun je wegknippen, want een braam draagt alleen vruchten op de stevige jonge scheuten. Kort deze jonge scheuten ietsje in én bindt ze vervolgens aan. Het aanbinden van de takken is belangrijk voor een goede groei en bloei van je bramenstruik. Probeer 20 cm afstand te houden tussen de onderlinge takken.

Lees meer

De watervoorziening is bij vruchtdragende struiken heel belangrijk. Geef een flinke scheut water bij de aanplant van je braam, en blijf ervoor zorgen dat je bodem niet uitdroogt. Geef je braam iedere week water, tenzij er al veel regen is gevallen. In het voorjaar en de zomer loopt temperatuur vaak hoog op, geef dan dus vaker water! Probeer de grond altijd licht-vochtig te houden.

Lees meer

Een groot voordeel van bramen is dat ze op vrijwel iedere grondsoort kunnen groeien. Uiteraard hebben ze wel zo hun voorkeuren, in dit geval een licht-kalkhoudende bodem. De beste standplaats voor deze geliefde fruitsoort is een wat beschutte plek in de volle zon of halfzon. Veel zonlicht zorgt er niet alleen voor dat de vruchten heerlijk zoet gaan smaken, ook kunnen de vruchten sneller opdrogen na regen, waardoor je minder last krijgt van rot en schimmel. Om te zorgen dat je braam de best mogelijke start krijgt, raden wij je aan om speciale Vivimus voor fruit aan te mengen door je tuingrond. Deze speciale grondsoort zit vol voeding voor je braam én het maakt je bodem goed luchtig, waardoor overtollig vocht goed afgevoerd wordt.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Aanbieding 5 soorten Bramen
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!