Tuinplanten verzorging
Verzorgen tuinplanten, Verzorging tuinplant

Tuinplanten verzorging

De ene tuinplant heeft meer verzorging nodig dan een andere tuinplant. Daarnaast is het ook afhankelijk waar je de plant neerzet. Zo heeft bijvoorbeeld een tuinplant in pot meer voedingsstoffen nodig dan als deze in de volle grond staat. Dit alles heeft te maken met het feit dat er geen andere tuinplanten zijn waar de plant zijn voedingsstoffen uit kan halen. Deze kleine details kunnen dan ook net het beetje extra geven aan jou tuinplant in pot. Maar welke voedingsstoffen heeft jouw tuinplant dan nodig? Allemaal vragen die wij van Bomenenzo.nl zo voor je kunnen beantwoorden.

Tuinplanten verzorging

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Tuinplanten verzorging

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Verzorgen tuinplanten

Het verzorgen van een tuinplant is heel breed. Bij het verzorgen van een tuinplant moet je denken aan bemesting, juiste grond en bodem, water geven, plantenbescherming, voeding en snoeien. Kortom een hele waslijst om je plant gezond en wel door de seizoenen heen te laten groeien. De juiste grond moet je natuurlijk vooraf voordat je de plant gaat planten eigenlijk al in orde hebben. Uit de grond haalt de plant zijn voedingsstoffen om te kunnen wortelen en te aarden. Het kan zijn dat jouw tuin niet voldoet aan de juiste bodem. Dat is geen probleem, door de juiste bodem door jouw eigen grondsoort te mengen ontstaat er een juiste grondsoort voor jouw plant. Maar de grond bevat lang niet alle voedingsstoffen die jouw plant nodig heeft. Om dit goed te krijgen is het belangrijk om de tuinplant ieder jaar te voorzien van bemesting tijdens de bloeiperiode.

 

Verzorging tuinplant

Naast de juiste grondsoort is ook het water geven een belangrijk onderdeel. Uiteraard niet tijdens de kletsnatte winters maar de warme zomerdagen ontvangt jouw tuinplant graag een plons water. Daarbij is het belangrijk dat je dit niet tijdens de felle zonuren doet, maar juist als de zon ondergaat. Op deze manier verdampt het water niet en de tuinplant kan dan niet verbranden. Naast verzorging in de zomer is er voor sommige tuinplanten ook verzorging nodig in de winter. Denk hierbij aan plantenbescherming. Sommige tuinplanten, denk bijvoorbeeld aan een olijfboom is niet winterhard. Dit betekent dat als de tempraturen onder het 0 punt daalt, dat de boom het beste naar binnen gehaald moet worden, of warm gehouden moet worden met een afdekdeken.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00