Rhododendron winterhard
Winterhard Rhododendron, Winterharde Rhododendron

Rhododendron winterhard
Een Rhododendron is over het algemeen winterhard. Vooral als er een aantal jaren zijn verstreken heeft de struik amper tot geen verzorging meer nodig. Dit geldt ook voor het beschermen van de tuinplant tijdens vorstperiodes. Maar heb jij net de tuinplant aangeplant in het voorjaar dan raden wij het van Bomenenzo.nl aan om de Rhododendron te beschermen tegen de kou. Dit geldt ook als je de plant verplant in de tuin. Het verplanten van de plant kun je het beste in het najaar doen aangezien de Rhododendron dan in z’n rustperiode zit. Hierdoor kan de plant zich optimaal concentreren op z’n herstel waardoor enige bescherming voor de vorst wel noodzakelijk is.

Rhododendron winterhard

Van hoog naar laag sorteren

Rhododendron winterhard

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Winterhard Rhododendron
Om de Rhododendron winterhard te maken, moet je de struik in de juiste grondsoort planten. Hierbij is turf de meest geschikte grondsoort. Dit omdat het uit bijna 100% organische meststoffen bestaat. Daarnaast houdt turf vocht goed vast, wat de struik nodig heeft om zich te kunnen volgroeien. Na het aanplanten van de Rhododendron is het ook noodzakelijk dat je de plant voldoende water geeft. Twijfel je daarover? Voorzie de struik van wat compost, op deze manier houdt de grond nog langer het water vast. Zie je op den duur bruine/oranje bladeren aan de plant hangen? Dat betekent dat de struik nog meer water nodig heeft en dus op dat moment aan het uitdrogen is.

Winterharde Rhododendron
Om te kunnen genieten van een winterharde Rhododendron in jouw tuin, moet je deze natuurlijk eerst aanschaffen. Bomenenzo.nl biedt diverse soorten van de Rhododendron aan waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Naast kwaliteit vinden wij de prijs ook erg belangrijk. Op deze manier kan jij er vanuit gaan dat je voor een scherpe prijs een zeer goede tuinplant in huis haalt. Naast Rhododendrons vind je nog vele andere planten en bomen bij Bomenenzo.nl. Neem een kijkje in onze online webshop of kom langs in Lienden.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00