Rhododendron verzorging
Verzorging Rhododendron, Verzorgen Rhododendron

Rhododendron verzorging
De verzorging van een Rhododendron is bij het aanplanten van de plant wel noodzakelijk. Het begint eigenlijk al met het aanplanten van de tuinplant in jouw tuin. Zo houdt de struik van een halfschaduwrijke standplaats maar in de volle zon kan de Rhododendron zich ook volgroeien. Naast de standplaats is ook de grondsoort een belangrijk onderdeel om alles uit de plant te kunnen halen. Zo houdt de struik van een licht zure maar voedselrijke grond. Het beste kun je de grond mengen met Hortensia/Rhododendron grond. Hierin zitten alle voedingstoffen die de tuinplant nodig heeft. Na het aanplanten is het vochtig houden van de grond noodzakelijk. Zodra de Rhododendron al een aantal jaren in de tuin staat is het bewateren en extra bijmesten van de plant niet meer noodzakelijk.

Rhododendron verzorging
Van hoog naar laag sorteren
Rhododendron verzorging
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en platen. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Verzorging Rhododendron
Naast het bemesten en bewateren van de tuinplant is ook het snoeien niet perse nodig. In principe geeft de plant zelf aan wanneer de snoeischaar uit de kast gehaald moet worden. Dit toont de plant door bruine/oranje bladeren te produceren. Verder kan het natuurlijk zijn dat jij houdt van een strakke en compacte tuin. Ook dan kan je prima de snoeischaar in de tuinplant zetten. Doe dit wel na de bloei die in de maanden maart en april plaatsvindt. Anders zullen de bloemen niet tevoorschijn komen wat heel erg jammer is, aangezien de bloemen een prachtige kleur heeft. Afhankelijk van de soort, komt er aan jouw Rhododendron roze, rode, witte, oranje of gele bloemen tevoorschijn.

Verzorgen Rhododendron
Naast de zomermaanden waarin de struik prachtige bloemen toont, is de plant ook redelijk winterhard. In het eerste jaar van aanplanting raden we het wel aan om de struik in te pakken tijdens een vorstperiode. Dit omdat de Rhododendron kwetsbaar is en nog niet volledig is volgroeid. Nadat er een aantal jaren zijn verstreken hoef je ook deze verzorging niet meer toe te passen. Heb jij verder nog vragen wat betreft het verzorgen van een Rhododendron? Neem gerust contact op met de medewerkers van Bomenenzo.nl. Zij helpen je graag vrijblijvend met het geven van tips en hoe jij alles uit jouw struik kunt halen. Neem telefonisch of anders per mail contact met ons op, wij staan zes dagen per week voor jullie klaar.

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00