Rhododendron groenblijvend
Groenblijvend Rhododendron, Groenblijvende Rhododendron

Rhododendron groenblijvend
Ben jij op zoek naar een bloeiende maar vooral een groenblijvende haag? Dan is een Rhododendron een perfecte keuze. Naast dat het een groenblijvende plant/heester is, is het ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Hierdoor is de Rhododendron een zeer populaire tuinplant/heester geworden in Nederland. Wat nog een groot voordeel is, is dat de Rhododendron zeer langzaam groeit. Dit betekent dus niet dat je ieder najaar volle bak de snoeischaar in de haag of plant hoeft te zetten. Heb je de Rhododendron toegepast als haagplant? En wil je wel een beetje vorm in de haag houden? Dan is een kleine vormsnoei wel nodig. Let er wel op dat de Rhododendron vooral geschikt is voor het maken van brede hagen, dus geef de plant voldoende ruimte om te kunnen groeien.

Rhododendron groenblijvend
Van hoog naar laag sorteren
Rhododendron groenblijvend
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Groenblijvend Rhododendron
Naast het feit dat de Rhododendron groenblijvend is, is er nog een groot voordeel. De plant/heester kan vrijwel op iedere standplaats volgroeien. Wel is het belangrijk dat je de juiste grondsoort gebruikt. Rhododendrons zijn namelijk zuurminnende planten en gedijen daardoor slecht in een grond die te droog of te kalkrijk is. Mocht jouw grondsoort dit niet bevatten is dit gemakkelijk en snel op te lossen. Meng jouw grondsoort met tuinturf om zo de grond beter te laten aansluiten op jouw Rhododendron. Wel is het belangrijk dat de afwatering goed is, aangezien de Rhododendron niet van te natte voeten houdt. Staat de plant te lang in de natte grond dan kan er wortelrot ontstaan en zal de plant het niet overleven.

Groenblijvende Rhododendron
Wil jij een groenblijvende Rhododendron in jouw tuin hebben? Bestel dan snel en gemakkelijk de tuinplant/heester bij Bomenenzo.nl. Zo zie je online het gehele assortiment met de daarbij nodige informatie. Wil je liever het assortiment fysiek komen bewonderen, dan is dat ook mogelijk. Bomenenzo.nl bezit een fysieke kwekerij van maar liefst 20.000 m2 in het mooie Lienden. Onze kwekerij is zes dagen per week geopend en onze medewerkers lopen rond om al jouw vragen te beantwoorden. Zien wij je binnenkort in de Betuwe?

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00