Hortensia’s winterhard

Hortensia’s winterhard

Elke tuin heeft winterharde en groenblijvende planten nodig om zo alle seizoenen van het jaar een mooie uitstraling te hebben. Hortensia’s mogen zich aansluiten aan het rijtje winterhard. Dat wil zeggen dat takken en gesloten knoppen niet dood zullen vriezen tijdens een periode van vorst. Mocht de bloem nog wel aan de plant hangen wanneer er een nachtvorst is geweest, dan ontstaat er een prachtige witte gloed waarbij de bloem op den duur zal uitdrogen. Doordat de knop niet dicht zit kan de plant wel beschadigd raken, dus de kans dat er een nieuwe bloem aankomend bloeiseizoen tevoorschijn zal laten komen is relatief klein.

Hortensia winterhard

Van hoog naar laag sorteren

Hortensia winterhard

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Winterhard Hortensia in pot


Hortensia’s in pot zijn een stukje gevoeliger voor vorst. Zo kan het voorkomen dat de grond waarin de kluit van de Hortensia zich bevindt, volledig bevriest. Hierdoor kan een Hortensia goed beschadigd raken en is het noodzaak dat u de plant inpakt met noppenfolie of worteldoek. Vooral tijdens een eerste vorstperiode bij u in de tuin is het belangrijk dat u de Hortensia goed in de gaten houdt. Daarom zullen onze experts van Bomenenzo.nl u dan ook zeker aanraden om de eerste winter de plant altijd in te pakken. Mocht u in de gelegenheid zijn om de plant tijdens de vorstperiode op een lichte en een koele plek binnenshuis te zetten, raden wij dit dan ook zeker aan. Zo bent u er zeker van dat uw Hortensia aankomende zomer weer vol in de bloei staat in uw tuin. 

Hortensia winterhard


Natuurlijk hebben wij van Bomenenzo.nl nog wat goede tips om uw Hortensia te beschermen tegen vorst en kou. Plant bijvoorbeeld de plant dicht bij uw woning waar warmte in de muur vast gehouden wordt. Op deze manier kan het langer duren voordat de nachtvorst grip op de bloemen krijgt. Bij een periode van vorst welke laat in het seizoen plaatsvindt, kunnen de jonge bloemknoppen ook heel snel beschadigd raken. Voornamelijk bij de Hortensia’s die nieuwe bloemen produceren uit oude bloemknoppen. Zodra de vorst de plant raakt, betekent dat u tijdens het zomerseizoen zonder kleurrijke bollen in uw tuin zit. Wees dus alert en zorg dat u de plant goed inpakt tegen de kou. 

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00