Leibomen uit De Betuwe

Een Leiboom is een boom waarvan de takken in een bepaalde, horizontale richting worden geleid. U kunt verschillende Leibomen bestellen en laten bezorgen zoals de: Leilinde en Leiplataan. Dit zijn de bekendste soorten. Tegenwoordig zijn er meer bomen die geleid kunnen worden zoals: Leibeuk, Leimagnolia, Leisierpeer en Leiamberboom.

Eigenschappen Leivormen:

Bomen die geschikt zijn voor leivormen, hebben de volgende eigenschappen gemeen:

  • Goed te snoeien - 1 á 2x per jaar.
  • Buigzame takken.
  • Lopen makkelijk uit in het voorjaar, ook op ouder hout.

Plantadvies Leibomen:

De Leibomen worden standaard geleverd met een bamboe rek. Deze kan, afhankelijk van het soort en de groeikracht, na 3 tot 5 jaar worden verwijderd. Door de windgevoeligheid van een Leiboom adviseren wij om deze bomen aan 2 palen vast te zetten met een boomband. Snoeien kan vanaf eind september/oktober, zodra het blad gevallen is. Een vroege snoei van Leibomen heeft als voordeel dat de wonden snel helen en dat de voedingsstoffen uit de bladeren door de boom zijn opgeslagen.

U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over online leibomen bestellen, aanbiedingen en andere opties. In onze Leiboom webshop zijn verschillende Leibomen te koop.

Voor 80% van alle Leibomen die wij leveren geldt, dat deze uit onze eigen leiboom kwekerij in Gelderland komen, dus gegarandeerd een vers product.

Ga terug naar Leibomen kopen