Wolfsmelk Purpurea

Wolfskruid | Euphorbia amygdaloides Purpurea

v.a.: € 1,85

Formaat
Afmeting Potmaat 9x9 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
  • Koop 24 st. voor € 1,55 per st.
€ 1,85
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Wolfsmelk (ook wel bekend als 'Wolfskruid' of 'Euphorbia amygdaloides Purpurea') is een wintergroene vaste plant. De plant heeft prachtige roodachtige bladeren en geeft geelgroene bloemen in het voorjaar.

Onze voordelen:

Wolfsmelk kopen:

Bent u op zoek naar de Euphorbia amygdaloides Purpurea, ook wel ‘Wolfskruid’ of ‘Wolfsmelk’ genoemd? Dan bent u bij Bomenenzo.nl aan het juiste adres! Ook deze plant kunt u snel en eenvoudig kopen in onze webshop. Met de Euphorbia amygdaloides Purpurea profiteert u van een vaste winterharde plant. De plant bloeit uitbundig in het voorjaar, voornamelijk in de maanden maart, april en mei. De geelgroene bloemen zijn een verrijking voor iedere tuin. Ook in de winter kunt u van het Wolfskruid genieten: de bladeren krijgen in die periode een unieke purperen glans. Plant hem in de border of in een grote pot en zet hem in de volle zon voor het beste resultaat!

 

Wolfsmelk verzorgen:

De Euphorbia amygdaloides Purpurea is een makkelijke plant die in principe weinig onderhoud nodig heeft. Wel raden we u aan om bij het verzorgen van de Wolfsmelk tuinhandschoenen te dragen. In zeldzame gevallen kunnen de bladeren een allergische reactie op uw huid veroorzaken. Zorg ervoor dat de plant niet in te natte grond staat, maar bevochtig de grond wel regelmatig om te voorkomen dat het Wolfskruid uitdroogt. De Euphorbia amygdaloides Purpurea is winterhard en kan temperaturen aan tot wel -15 graden Celsius.

 

Wolfsmelk snoeien:

Het Wolfskruid is in het begin zo’n 30 cm hoog, maar als de plant eenmaal volwassen is bereikt ze een hoogte van ongeveer 50 cm. De Euphorbia amygdaloides Purpurea geeft prachtige geelgroene bloeien in het voorjaar. Na de bloei is het tijd om de plant te snoeien met een schoeischaar. Knip de afgestorven takken af om ervoor te zorgen dat de plant weer mooi uit gaat lopen. Let op: draag hierbij altijd tuinhandschoenen.

 

Wolfsmelk planten:

Het is het beste om de Euphorbia amygdaloides Purpurea te planten in goed doorlatende grond die niet te nat is. Vooral in zonnige tuinen op het zuiden doet de plant het uitstekend. Eventueel kunt u hem in halfschaduw plaatsen. De plant is uitermate geschikt voor het opvullen van een open ruimte. Gaat u meerdere planten naast elkaar plaatsen? Houd dan een afstand van ongeveer 33 cm aan om het mooiste resultaat te bereiken. Als het voorjaar op gang is gekomen geniet u van een prachtig contrast tussen de geelgroene bloemen en het roodachtige blad. U kunt de Euphorbia amygdaloides Purpurea combineren met andere planten om een veelzijdige tuinborder te creëren!

 

TIP: Bekijk ons ruime assortiment om nog meer inspiratie op te doen voor uw tuin. Bomen en planten kunt u gemakkelijk online kopen bij bomenenzo.nl!
TIP:
De plant doet het uitstekend in zonnige tuinen, maar zorg er wel voor dat u hem op voldoende afstand plaatst van bomen en heesters.

 

  • Bloeikleur: geelgroen
  • Bloeitijd: maart-mei
  • Bladkleur: purper
  • Groenblijvend: ja
  • Standplaats: volle zon of halfschaduw
  • Hoogte: 30-50 cm
  • Winterhard: ja

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Wolfsmelk Purpurea
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!