Wisteria floribunda Issai Naga

Blauwe Regen ‘Issai Naga'

v.a.: € 13,50

Formaat
Totaalhoogte 50-60cm
€ 13,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Wisteria floribunda ‘Issai Naga' is een bijzondere eyecatcher in de tuin. De lilakleurige bloemtrossen schitteren over een pergola, rozenboog of terrasoverkapping. Ook geven ze een heerlijke geur af.

Onze voordelen:

Een uitbundig bloeiende plant in de tuin, wie wil dat nu niet? Met de Blauwe regen ‘Issai Naga’, ook wel Wisteria floribunda ‘Issai Naga’ genoemd, maak je van deze droom realiteit. Van oorsprong komt deze klimplant uit Japan, waar hij in vochtige gebieden groeit in de wilde natuur. De bloemtrossen worden wel 25 centimeter lang. Ze zitten vol met lilakleurige bloemetjes en geuren heerlijk. De bloeiperiode valt in de maanden mei en juni, met soms een nabloei in september. Plof neer op je loungebank, pak er een boek of tijdschrift bij en relax!  

Kenmerken

  • Bloeikleur: Lila
  • Bloeitijd: Mei, juni
  • Bladkleur: Frisgroen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon
  • Hoogte: 6 - 10 m
  • Winterhard: Ja
Lees meer

De ‘Issai Naga’ is makkelijk in onderhoud. Om jonge Blauwe regens een ‘steuntje in de rug’ te geven raden we je aan om de grond rondom de bodem van de plant te bemesten met wat organische mest. De ‘Issai’ is winterhard en daarom prima bestand tegen winterse taferelen. Wel verliest de plant in de winter zijn blad.

Blauwe regen ‘Issai Naga’ groeit hard en wordt wel zo’n 6 tot 10 meter hoog. Na de bloei is het tijd om de snoeischaar erbij te pakken en de uitgebloeide trossen weg te knippen om de plant mooi in vorm te houden. In warme zomers kan het voorkomen dat de ‘Issai Naga’ een nabloei krijgt in september. Zo geniet je ook in de nazomer nog van de uitbundige bloemtrossen en houd je het heerlijke zomergevoel nog wat langer vast. Ook raden we je aan om hem na de winter (bij voorkeur in maart) terug te snoeien tot 3 à 4 ogen van de hoofdgesteltak. Door zo’n snoeibeurt in het voorjaar zal de Blauwe regen uitbundiger bloeien.

 

Lees meer

Wisteria floribunda 'Issai Naga' is een rijkbloeiende plant die, vooral tijdens de bloeiperiode, veel water nodig heeft. Voorzie hem ook de eerste maanden na aanplant regelmatig van water, zo weet je zeker dat je plant goed kan wortelen in de nieuwe bodem. Is het tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) erg lang warm en droog buiten? Geef hem dan ook zeker extra water.

Lees meer

De Blauwe regen ‘Issai Naga’ heeft net als andere Blauwe regens veel zon nodig. Kies daarom een standplaats in de volle zon uit, maar bescherm de onderkant tegen felle zonnestralen. Deze klimplant doet het het beste over een pergola of rozenboog, maar je kunt hem ook uitstekend over een veranda of tegen een muur laten groeien. Wij raden je aan om er 3 per strekkende meter te planten. Let op: plant hem niet in de buurt van een regenpijp om verstoppingen te voorkomen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Wisteria floribunda Issai Naga
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!