Walnotenboom Rita

Juglans regia 'Rita'

v.a.: € 49,50

Formaat
Stamomtrek 4-6cm, Stamhoogte 160-180cm, Totaal hoogte 250-300cm
Nee
€ 49,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Rita Walnoteboom is een zelfbestuivende boom met een rustige groei. Dit maak deze boom erg geschikt voor de kleinere tuin. De boom wordt 10 á 12 meter hoog en geeft heerlijke walnoten.

Onze voordelen:

De Juglans regia Rita is een walnotenboom die erg geschikt is voor de kleinere tuin. Dit komt door de rustige groei van de boom. Rond mei/juni bloeit de boom onopvallend waarna de walnoten zich zullen vormen. De walnoten zijn langwerpig en erg smakelijk. De boom is niet gevoelig voor ziektes. De vruchten vallen vanzelf wanneer ze rijp zijn. De heldergroene bladeren verkleuren in de herfst, waarna ze in de winter van de boom afvallen. De boom is zelfbestuivend maar krijgt een betere opbrengst met een andere walnotenboom in de buurt. De boom kan zo’n 10-12 meter hoog groeien. Een fijne bijkomstigheid is dat de Rita walnotenboom muggen verdrijft! De boom groeit het best in een open, doorwortelbate grond. Plaats de boom niet in een zure bosgrond of veengrond.

 

Lees meer

Het snoeien van de Rita hoeft eigenlijk niet. De walnoot zorgt namelijk zelf voor een goede vorm van de kroon. Wilt u wel de boom snoeien, doe dit dan na de oogst in het vroege najaar. De sapstroom is dan al teruggelopen en de boom zal dan minder snel gaan bloeden. Het kan echter geen kwaad om wondafdekmiddel op de wonden te smeren na het snoeien. Snoei nooit van 1 januari tot 1 mei. De boom kan dan zo erg gaan bloeden dat hij dood bloedt.

Lees meer

In de begin periode na aanplanten heeft de boom structureel water nodig. De wortels kunnen namelijk nog niet bij het grondwater. Geef daarom tijdens droogte van één week de boom water. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee á drie keer per week water geven. Geef geen water tijdens een vorstperiode. Na het de eerste twee jaar na aanplanten hoeft u alleen water te geven tijdens extreem langdurige droge en warme periodes.

Lees meer
Plaats de boom op een zonnige- /halfschaduw standplaats. Graaf een geul dat 5 tot 10 centimeter dieper is dan de wortels of kluit van de boom. Zit er een jute zak of ijzeren korf om de wortels, verwijder deze dan niet. Doet u dit wel, dan is de kans groot dat de wortels beschadigen. Tevens vervalt dan uw hergroeigarantie. De jute zake is biologisch afbreekbaar en kan daardoor gewoon geplant worden. Meng de uitgegraven grond met Vivimus, om zo de boom te voorzien van de benodigde voedingsstoffen. Plaats de boom in het aanplant gat en vul het gat op met het mengsel van aarde. Druk het gat goed aan en geef voldoende water. Om scheefwaaien te voorkomen kunt u twee boompalen plaatsen, op 20 á 30 centimeter van de stam. Deze verbindt u met de boom door boomband en nagels.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Walnotenboom Rita
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!