Walnotenboom Plovdivski

Juglans regia 'Plovdivski'

v.a.: € 49,50

Formaat
Afmeting 4-6, Stamhoogte 160-180cm, Totaalhoogte 250-300cm
€ 49,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Juglas regia 'Plovdivski'is een snelgroeiende walnootboom die heerlijke vruchten geeft. De boom is winterhard maar niet zelfbestuivend. De boom heeft daardoor een bestuiver nodig om vruchten te kunnen geven. Goede bestuivers zijn de Juglans regia Broadview, Juglans regia Buccaneer en Juglans regia Rita. De walnoten zijn rijp wanneer de groene huls is gebarsten en hebben een goede smaak.

Onze voordelen:

De Juglans regia 'Plovdivski' is een walnotenboom met een redelijk snelle groei. De Walnoot zal na 4 á 5 jaar vruchten geven. De boom bloeit in april en mei onopvallend waarnaar de walnoot zich zal gaan vormen. De walnoten zijn rijp wanneer de groene schil gebarsten is. De noot is langwerpig met een dikke schaal. De walnoten hebben een goede smaak. De heldergroene bladeren verkleuren in de herfst waarna ze van de boom zullen vallen. De boom is niet zelfbestuivend en heeft daardoor een andere walnotenboom nodig om vruchten te kunnen geven. Goede bestuivers voor de 'Plovdivski'  zijn de Juglans regia Broadview, Juglans regia Buccaneer en Juglans regia Rita. De boom zal 8 tot 10 meter hoog worden. De boom groeit het best in een open, doorwortelbare grond op een zonnige/ halfschaduw standplaats. Een fijne bijkomstigheid van deze boom is dat hij muggen verdrijft!

Lees meer

De Plovdivski boom mag niet gesnoeid worden van 1 januari tot 1 mei. De sapstroom van de boom komt al vroeg op gang en wanneer u rond deze tijd gaat snoeien kan de boom gaan bloeden. Snoei daarom in de zomer na de oogst. Op deze manier gaat de boom niet bloeden en zal de wond het beste genezen. Snoei bij een jonge walnoot de kruisende takken weg, deze hebben later namelijk kan op schuurplekken. Spaar tijdens het snoeien de takken waaraan noten aangroeien. Gebruik scherp- en schoon gereedschap en snoei nooit meer dan 1/3e van de takken weg. 

Lees meer

 In de beginperiode na aanplanten heeft de boom structureel water nodig. Dit komt doordat de jonge boom zichzelf nog niet van water kan voorzien. Geef daarom tijdens droogte van één week de boom water. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee á drie keer per week water geven. Geef geen water tijdens een vorstperiode. Na het de eerste twee jaar na aanplanten hoeft u alleen water te geven tijdens extreem langdurige droge en warme periodes.

Lees meer

Graaf een geul dat 5 tot 10 centimeter dieper is dan de wortels of kluit van de boom. Zit er een jute zak of ijzeren korf om de wortels, laat deze dan zitten. Verwijderd u deze wel, dan beschadigen de wortels en vervalt uw hergroeigarantie. Meng de uitgegraven grond met Vivimus, om zo de boom te voorzien van de benodigde voedingsstoffen. Plaats de boom in het aanplantgat en vul het op met het mengsel van aarde. Druk stevig aan en geef voldoende water. Om scheefwaaien te voorkomen kunt u twee boompalen plaatsen, op 20 á 30 centimeter van de stam. Deze verbindt u met de boom door boomband en nagels.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Walnotenboom Plovdivski
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!