Oude Vijgenboom
vragen? 0344 22 81 00

Oude Vijgenboom kopen

Een Oude Vijgenboom heeft een prachtige stam en donker groen blad. Met een Oude Vijgenboom in uw tuin kunt u meerder keren per jaar genieten van de heerlijk vruchten. Een Oude Vijgenboom is winterhard en makkelijk in onderhoud.
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Oude Vijgenboom kopen:

Bij bomenenzo kunt u oude Vijgenbomen kopen die geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. Oude Vijgenbomen geven vaak veel en goed vruchten. Een Oude Vijgenboom is makkelijk in onderhoud. Het kopen van een Oude Vijgenboom kunt u nu makkeijk en snel bij bomenenzo.nl of op onze kwekerij in de Betuwe.

 

Eigenschappen Oude Vijgenboom:

De Oude Vijgenboom komt van oorsprong uit het Middelands zeegebied maar er zijn meerder soorten die ook in het Nederlandse klimaat het goed doen. De Oude Vijgenboom heeft een gladde, dikke, grijze stam. De takken van de Oude Vijgenboom zijn knobbelig. Aan de Oude Vijgenboom groeien dikke leerachtige bladeren die bestaan uit 3 tot 5 lobben. De bladeren zijn donkergroen van kleur en ruw behaard, de onderkant van de bladeren bestaat uit witte nerven. De Oude Vijgenboom zal in ons klimaat zo'n 2 tot 4 meter hoog worden. De oude Vijgenboom kunt u beter in de volle grond plaatsen dit omdat de kans dat de Oude Vijgenboom in een pot zijn wortels bevriest vrij groot is. De Oude Vijgenboom is winterhard maar niet groenblijvend. De grond moet voor de Oude Vijgenboom kalkrijk, voedselarm, goed doorlatend zijn. De grond rond de Oude Vijgenboom moet niet beplant worden doordat de Vijgenboom de opgeslagen warmte in de grond weer moet kwijt kunnen. Tijdens de winter zullen er kleine knopjes aan de oude vijg gaan groeien die zullen uitlopen tot grote vruchten als het winter weer zacht zal zijn. Wanneer het een strenge winter zal zijn en de knopjes niet zullen uitgroeien tot vruchten zal het proces zich in het voorjaar opnieuw voordoen. 

 

Onderhoud Oude Vijgenboom:

De Vijgenboom dient u 1 keer per jaar te snoeien. Snoei de Oude Vijgenboom in de periode van eind november tot januari wanneer al het blad van de Oude Vijgenboom is gevallen. Snoei al het dode hout weg en behoud de vorm door de snoei. Tijdens het snoeien kan uw huid gaan irriteren dit komt door het sap van de Oude Vijgenboom. Tijdens de winter kunt u de Oude Vijgenboom beschermen tegen eventuele vorschade door de grond rond de Oude Vijgenboom af te dekken met afgevallen bladeren.   

 

Water geven Oude Vijgenboom:

Het is belangrijk dat de Oude Vijgenboom de eerste jaren regelmatig extra water krijgt. Zeker als de bladeren slap hangen moet de Oude Vijgenboom water krijgen. Na een paar jaar heeft de Vijgenboom zich goed geworteld en zal deze zelf aan voldoende vocht kunnen komen. 

 

Plantadvies Oude Vijgenboom:

De Oude Vijgenboom word bij voorkeur geplant op een zonnige warme standplaats. Hoe warmer en zonniger de standplaats hoe meer vruchten de Oude Vijgenboom zal geven. 

1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de Oude Vijgenboom op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De Oude Vijgenboom staat dan met de wortels voor de helft in het plant gat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer u er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband  en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires

 

Bomenenzo

Beste klant, op dinsdag 19 november is ons bedrijf gesloten. Deze dag wordt bij ons het asbestdak verwijderd en kunt u niet op ons bedrijf terecht. Op woensdag, donderdag en vrijdag is ons bedrijf wel te bezoeken, maar zijn er werkzaamheden bezig ivm plaatsing nieuw dak en zonnepalen. Onze excuses voor dit ongemak.