Olijf bomen
vragen? 0344 22 81 00

Olijfbomen kopen direct uit zuid Europa

Olijfbomen kunnen veel sfeer geven in een tuin. Deze winterharde en wintergroene struiken/bomen geven een mediteraans tintje aan een tuin, terras of park. Verschillende maten hebben wij op voorraad en kunt u direct kopen. Olijfbomen groeien langzaam en zullen maar weinig onderhoudt nodig hebben. Het liefst staat een olijf op een zonnig plekje in uw tuin.
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Olijfboom kopen:

Met het kopen van een Olijfboom haalt u een stukje buitenland naar uw tuin. Olijfbomen kunt u kopen om in een pot te planten maar kunnen ook in de tuin worden geplant. Als u een Olijfboom koopt bent u verzekerd van jaren plezier. De Olijfboom kan een hoge leeftijd bereiken.

Olijfbomen zijn winterharde en wintergroene bomen die steeds meer op terrassen en in tuinen te vinden zijn. Het is een duurzame boom die een hoge leeftijd kan bereiken en die zeer geschikt is voor het Nederlandse klimaat. Het best groeit een olijfboom op een bodem die goed vocht doorlatend is en na natte perioden snel droogt. Het beste staat de olijf op een zonnige plaats. 

 

Eigenschappen Olijfbomen:

Olijfbomen groeien uitstekend in ons Nederlandse klimaat. Olijfbomen worden vaak in een pot gehouden. Wilt u de Olijfboom in uw tuin planten dan moet u een oudere Olijfboom kopen. Jonge Olijfbomen zijn namelijk nog niet goed bestand tegen eventuele vorst.  Een Olijfboom is een winterhard en blijft het gehele jaar groen. Een Olijfboom staat graag in droge grond en de grond moet goed vocht doorlatend zijn. Olijfbomen staan graag in de zon en liever niet op het noorden of oosten. Wanneer de tempratuur een onder de -8 graden komt of er een lange vorstperiode is moet u de Olijfboom beschermen tegen vorstschade.  U kunt dit doen door de boom in te pakken in een plastic hoes. Eind mei of begin juni kunnnen er aan de Olijfboom kleine witte geurende bloemetjes verschijnen. Olijven groeien alleen aan de boom tijdens een hete droge zomer. 

 

Snoeien:

Het snoeien van de olijfbomen kan het hele jaar. De voorkeur gaat echter uit naar het voorjaar. Eventuele vorstschade kunt u wegknippen en de boom zal voller worden. Snoeien in het najaar is minder goed voor de boom omdat hij dan met 'wonden' de winter in gaat. Wanneer u vrucht aan uw boom wilt is het belangrijk dat u rekening houdt met wat u wegsnoeit. Bloesem, en later de olijven, groeien alleen op twijgen van twee jaar en ouder. Het snoeien van de olijfboom is vrij makkelijk. Als het u vooral gaat om de karakteristieke uitstraling van de olijfboom kunt u alles weghalen wat u niet aanstaat. Maak een mooie kale stam zodat het geen struik wordt en houdt de kroon in model met lange uitlopers.

 

Olijfboom planten:

Wannner de Olijfboom ouder is kan deze in de volle grond geplant worden. De beste tijd om uw Olijfboom te planten is het voorjaar. De Olijfboom heeft dan nog genoeg tijd om goed te wortelen voordat het winter gaat worden. De grond voor de Olijfboom moet goed water doorlatend zijn en genoeg voedingsstoffen hebben. Geef daarom de Olijf regelmatig speciale meststof. U doet dit in de tijd dat de Olijfboom bloesem heeft en stopt hiermee in september. De Olijf plant u op een zonnige, beschutte plaats in de tuin. Geef de Olijf nooit te veel water hierdoor gaan de wortels rotten. Wanneer de wortels rot zijn zullen de blaadjes van de Olijf gaan krullen. 

1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan.

2. Plant de Olijfboom op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is de boom net met de wortels onder de grond plaatsen.

3. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de Olijfboom iets hoger planten (terpje). De Olijfboom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen, zodat alle wortels bedekt zijn.

4. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

5. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze nog is goed na met een grote hamer. Wanneer u er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

6. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband  en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires