Kiwi
vragen? 0344 22 81 00

Online Kiwi-planten kopen

Bomenenzo heeft verschillende kiwiplanten in verschillende maten. U kunt deze laten bezorgen of kopen op de kwekerij. Kiwiplanten zijn er mannelijk en vrouwelijk. Nu hebben wij ook onzijdige soorten die zelfbestuivend zijn en vrucht geven. Aanbevolen soorten: Zelfbestuivende Jenny, mini kiwi Issai en de bijzondere Ken's Red.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Diverse kiwiplanten:

Er zijn diverse soorten kiwi waarvan er enkele zelfbestuivend zijn. Andere soorten zijn of mannelijk of vrouwelijk. Vrouwelijke zijn vruchtdragend maar hebben voor het bestuiven de mannelijke nodig. De zelfbestuivende soorten (de Jenny en Issai) zijn zowel mannelijk als vrouwelijke en hebben niet perse een mannelijke bestuiver nodig. Met een bestuiver erbij geven ze over het algemeen wel grotere/dikkere vruchten en meer oogstzekerheid. 

De mannelijke soort die wij verkopen is de Actinidia deliciosa Atlas.

De vrouwelijke soort die wij verkopen is de Actinidia deliciosa Hayward.

De zelfbestuivende soorten die wij verkopen zijn de Actinia deliciosa Jenny en de mini kiwi Actinidia arguta Issai.

Snoeien:

Het beste kan de kiwi omhoog geleid worden zodat de vruchtdragende takken naar beneden kunnen hangen. Jonge kiwiplanten groeien de eerste jaren vooral omhoog en maken veel takken aan. Dit komt de groei van vrucht niet ten goede. Wanneer de planten eenmaal op hoogte zijn kunnen ze gesnoeid worden. Dat kan het beste gedaan worden in de maanden december en januari. Vruchten groeien voornamelijk aan scheuten op 1 jarige takken. Het oudere hout kan dus weggesnoeid worden (3 jarig en ouder). Wel is het belangrijk enkele stevige takken te behouden en te leiden waardoor de plant een sterk gestel krijgt.

Door in de zomer na de vruchtzetting te snoeien wordt de groei verminderd. Het bevorderd echter de groei van kort/ zwak vruchthout wat vervolgens leidt tot meer vrucht. Overtollige en vruchtloze scheuten kunnen probleemloos weggesnoeid worden. 

Bomenenzo

Beste klant, tijdens onze kerstvakantie van donderdag 19 december 2019 t/m zaterdag 11 januari 2020 zijn wij gesloten. Mail en offerte-aanvragen worden wel beantwoord. 
Wij wensen u fijne feestdagen toe en een groen en gezond 2020!