Kersenbomen
vragen? 0344 22 81 00

Kersenbomen kopen direct van onze kwekerij

Kersenbomen koopt u al vanaf €12,50 per stuk. Kersenbomen verlangen weinig onderhoud en geven al van jonge leeftijd vrucht. Verschillende rassen zijn goed zelfbestuivend. Mooie volle kersen met goede smaak zijn bijvoorbeeld de Karina, Regina, Kordia en Sylvia. Een mooie kruisbestuiving heeft u met de Varikse Zwarte en de Dubbele meikers.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Kersenbomen kopen:

Sinds de jaren ‘90 is de teelt van de Kers weer in opkomst. Dat kwam als gevolg van de komst van de nieuwe grootvruchtige kersen rassen. De kers is een populaire vrucht en valt onder het steenfruit. Er zijn kersen rassen die zelfbestuivend zijn. Echter voor de meeste rassen geldt dat kruisbestuiving dezelfe ongeveer gelijktijdig bloeiende rassen noodzakelijk is voor goede vruchtzetting. De Betuwe staat bekend om zijn grote kersen teelt. Kersen worden veelal gebruikt voor consumptie. Veel soorten zijn rauw te nuttigen. Maar vaak worden ze gebruikt voor verwerking. Te denken valt aan: jam, in bakrecepten, sap, etc.

Kersenboom soorten zijn te verkrijgen in struik, half- en hoogstam. Maar ook in Leibomen. U kunt verschillende Kersenbomen kopen en laten bezorgen zoals: Castor, Kordia, Van, Varikse Zwarte, Hedelfinger, Lapins, etcetera.

Eigenschappen kersenbomen:

  • Bloeien in het voorjaar met prachtige bloesem.
  • Geven overheerlijke sappige zoete kersen.
  • Die te gebruiken zijn voor verwerking van consumptie.
  • Groeien op alle voedingsrijke grond. Let wel, niet te vochtige bodem. Zorg dan een eventuele afwatering.
  • Zonneschijn is gewenst.

Plantadvies Kersenbomen:

Kersenbomen zijn over het algemeen gemakkelijke groeiers. Ze hebben behoefte aan een voedingsrijke grond die niet te vochtig is. En het zonlicht geeft de boom veel goed.

U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over online Kersenbomen bestellen, aanbiedingen en andere opties. In onze Kersenbomen webshop zijn verschillende Kersenbomen te koop.