Frambozen
vragen? 0344 22 81 00

Frambozen online kopen direct van de Kweker

Frambozen staan graag op een zonnig plekje. Frambozen worden ingedeeld in twee soorten, de herfstframbozen en de zomerframbozen. Soorten met een goede smaak zijn de Autumn Bliss, Glen Ample, Himbo Top en de bekende Heritage. U kunt bij ons afhalen of laten bezorgen. Wij hebben altijd meerdere soorten voorradig.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Frambozenplanten

Frambozen zijn meestal rode vruchten (ook gele verkrijgbaar) die met hun zoete smaak zeer gewild zijn. Een heerlijke zomervrucht die makkelijk in eigen tuin te houden is.

Frambozen staan het liefst op zonnige, windbeschutte plaatsen. De frambozen uit pot zijn het hele jaar te planten maar hebben in de zomer wel extra water nodig. De grond voor frambozenplanten is het best een rulle, humusrijke grond die niet te nat is. 

Snoeien:

Het snoeien van de frambozenplanten is afhankelijk van de soort framboos. Herfst frambozen kunnen in de winter helemaal bij de grond afgeknipt worden. Deze zullen in het voorjaar uitlopen met nieuwe takken en daaraan komen dan ook de frambozen. De zomer frambozen hebben twee soorten takken. Elke voorjaar komen er nieuwe takken uit maar die zijn niet direct vruchtdragend. Dat is pas het jaar erop. Er zijn dus bij deze frambozenstruiken twee soorten takken. De 1 jarige (niet vruchtdragend) en de 2 jarige (wel vruchtdragend). Na de herfst kunnen de 2 jarige weggesnoeid worden. De 1 jarige zullen het aankomende voorjaar vrucht geven terwijl er ook weer nieuwe takken gaan groeien. 

Bomenenzo

Beste klant, tijdens onze kerstvakantie van donderdag 19 december 2019 t/m zaterdag 11 januari 2020 zijn wij gesloten. Mail en offerte-aanvragen worden wel beantwoord. 
Wij wensen u fijne feestdagen toe en een groen en gezond 2020!