Citrus fruit
vragen? 0344 22 81 00

Citrus fruit

Citrus fruit komt vaak uit gebieden rond de middellandse zee. Deze bomen en struiken hebben een voorliefde voor een warme standplaats. Citrusfruit geeft bloesem en de struiken verspreiden een heerlijke geur. Citroenbomen, mandarijnenbomen en sinaasappelbomen, leverbaar in verschillende maten en goed te houden in pot.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Citrus Kopen

Bij bomenenzo.nl kunt u terrecht voor prachtige Citrusbomen in diverse soorten. Onze Citrusbomen importeren wij vanuit de kwekerij uit sicilië. Wij bieden een zeer divers aanbod in Citrusbomen. Wij verkopen bijvoorbeeld de: Zoete Sinaasappel, CitroenMeyer Citroen, Sukade BoomBoeddha's HandGele mandarijnenboom.

Eigenschappen Citrusboom

  • Staan van Mei tot Oktober graag in de zon
  • Geven heerlijk geurende bloesem
  • Veel vruchten
  • De Citrus vruchten zijn eetbaar

Onderhoud Citrusboom
 
De Citrusboom is niet winterhard en moet daarom van oktober tot half mei binnen gehouden worden. Zet de citrus binnen in een zo licht mogelijke omgeving. Wanneer de Citrus voor het eerst naar buiten gaat zet de Citrusboom de eerste week in de schaduw om de Citrusboom zo langzaam aan het licht te laten wennen. Na deze week staat de Citrus graag in de volle zon. Een Citrus heeft niet veel vocht nodig. Wel is het goed om de Citrusplant regelmatig wat meststof te geven. 
U kunt de Citrus snoeien in het voorjaar. De Citrusplant is dan in zijn groei periode en herstelt zich snel van de snoei.