Bessen
vragen? 0344 22 81 00

Bessen kopen diverse soorten op vooraad

Bessen zijn er in verschillende kleuren en smaken. Alle bessenstruiken zijn zelfbestuivend. De blauwe bes Duke geeft veel vrucht en vroeg te plukken. Rode bessen kennen we allemaal, de friszure bessen worden in juli geplukt en zijn gelijk te eten. Andere goede soorten zijn de doornloze kruisbes Captivator en Tatjana en de zwarte bes.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Bessenstruiken zijn struiken die eetbare bessen geven. Bekende bessensoorten zijn de rode bes, de blauwe bes en de zwarte bes. Bij voorkeur staan bessenplanten op zonnige plaatsen. Enkele soorten hebben ook warmte nodig om goed vruchtdragend te zijn. Bijvoorbeeld de witte bes (witte Hollander), deze doet het goed tegen een muur waar de hele dag zon op staat. 

Het onderhouden van bessen is niet bij alle soorten even makkelijk. Snoei bij voorkeur in de winter. Vrijwel alle soorten verdragen sterke snoei. Voor mooie en grote vruchten dient u de plant zo te snoeien dat er overal licht op kan komen. Takken die binnen in de struik groeien kunnen dus verwijderd worden. Door de vruchtdragende takken niet te lang te laten worden stimuleert u de groei van extra grote bessen. 

Bomenenzo

Beste klant, tijdens onze kerstvakantie van donderdag 19 december 2019 t/m zaterdag 11 januari 2020 zijn wij gesloten. Mail en offerte-aanvragen worden wel beantwoord. 
Wij wensen u fijne feestdagen toe en een groen en gezond 2020!