Lavendel
vragen? 0344 22 81 00

Lavendel kopen van eigen kwekerij.

Lavendels kunt u kopen met de bekende blauwpaarse bloem maar ook met een witte kleur bloem! Prachtige plant voor een lage haag of een halve bol solitair. De bloeitijd is van juni tot in augustus. De verzorging beperkt zich tot snoeien, dit is eevoudig. Knip of scheer eind maart/ begin april een derde van de hoogte af. In het najaar enkel nog de uitgelopen bloemstelen.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Lavendel plant kopen:

Lavendel is een heerlijk geurende plant die in geen enkele tuin misstaat.Lavendel trekt insecten aan maar houd ook bepaalde insecten zoals muggen op afstand. Van Lavendel word ook wel Lavendelolie gemaakt.  Lavendel is er in verschillende kleuren, maten en soorten. Zo zijn er veel verschillende kleuren in de bekende blauwe/violet kleur. Maar ook is er roze en witte Lavendel.  De bekendste Lavendele is de Lavendel Anugstifolia. Lavendel is een mooie sierlijke plant als solitair , maar zeker ook geschikt als geurig haagje, het groen grijze blad combineert prachtig met andere gekleurde bloemen in tuin. Lavendel is ook geschikt om in een pot te planten. U kunt verschillende soorten lavendel kopen en laten bezorgen.

Eigenschappen Lavendel:

  • Grote sierwaarde
  • Geurend
  • Weinig onderhoud
  • Lavendel is winterhard
  • Trekt vele insecten

Lavendel verzorgen:

Lavendel heeft naast snoeien geen verzorging nodig. De Lavendel hoeft geen meststof en staat graag in droge grond. 

Lavendel snoeien:

Twee keer per jaar snoeit u de Lavendel. Het snoeien in het voorjaar eind maart begin april is de eerste keer dat u gaat snoeien. U snoeit de lavendel dan flink terug. U snoeit de lavendel dan tot het kale hout terug. Zorg wel dat er nog wat groen aan de Lavendel blijft staan anders heeft u kans dat uw Lavendel niet meer gaat uitlopen. Wilt u de Lavendel toch liever nog verder terug snoeien doe dit dan bij een aantal takken en kijk na een paar weken of de Lavendel ook daar gaat uit lopen. Wanneer dit het geval is kunt u ook de rest van uw Lavendel zover terug snoeien. De tweede snoei beurt gebeurt na de bloei in september. U knipt dan alleen de lange uitgebloeide bloemen van de Lavendel tot in het groen. Wanneer de zomer lang doorloopt heeft u kans dat de Lavendel tot ver in oktober bloeit. Het is dan beter de Lavendel niet meer te snoeien doordat de kans op vorst groot is en de Lavendel dan niet optijd is geheeld.

Lavendel planten:

Lavendel planten kan het gehele jaar door behalve tijdens de vorst. Lavendel staat graag op zanderige grond die goed water doorlatend is. Lavendel is absoluut een zon genieter dus heeft graag een plekje in de zon. Geef een Lavendel geen mest, zelf bemeste tuinaarde is dodelijk voor een Lavendel.

Voor meer informatie over Lavendel kopen, aanbiedingen en andere opties kunt u altijd contact met ons opnemen. In onze Lavendel webshop zijn diverse soorten Lavendel te koop. Of kom langs op onze Lavendel kwekerij