Thuja orientalis Aurea Nana

Platycladus orientalis Aurea Nana

v.a.: € 47,50

Formaat
Afmeting Struik, Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 100-125cm
November 2021
€ 47,50
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Thuja orientalis Aurea Nana is een ovaalvormige conifeer die redelijk compact blijft. Hij is winterhard én wintergroen. Het goudgele blad is een echte blikvanger! U bestelt deze topper voordelig online in onze webshop.

Onze voordelen:

5 positieve eigenschappen van de Thuja orientalis Aurea Nana

Sterke conifeer die ovaal- tot piramidevormig is
Goudgeel blad, in de winter oranjegeel
Wintergroene topper
Hoeft slechts licht gesnoeid te worden
Hoogte: 1 meter

De Thuja orientalis Aurea Nana (Platycladus orientalis Aurea Nana) is een schitterende conifeer met goudgeel blad. In de winter wordt het blad oranjegeel. Deze soort is zeer geschikt als solitair en kan ook op een rij of in een groep worden geplant. Het sierlijke blad blijft het hele jaar aan de takken hangen: de conifeer is namelijk wintergroen. Zo geniet u ook in de winter van kleur in uw tuin. In de eerste jaren is deze conifeer vooral piramidevorming, later wordt hij ovaalvormig. Hij is eenvoudig te verzorgen en hoeft maar weinig gesnoeid te worden. Uiteindelijk wordt hij ongeveer 1 meter hoog.

De Thuja orientalis Aurea Nana kopen doet u bij Bomenenzo.nl, dé specialist in bomen, planten en coniferen! Vele anderen gingen u voor.

Weetje: De naam ‘Thuja’ is afgeleid van het Griekse woord ‘thuo’, wat letterlijk vertaald ‘offeren’ betekent. De conifeer speelde namelijk een belangrijke rol bij offerrituelen.
Lees meer

Thuja orientalis Aurea Nana bemesten

De Thuja orientalis Aurea Nana is een makkelijk te onderhouden conifeer. Hij is winterhard, maar dient bij strenge vorst wel beschermd te worden. U kunt er dan voor kiezen om hem af te dekken met een vliesdoek. Wij raden u aan om de conifeer elk voorjaar te bemesten met Vivimus universeel, voordelig verkrijgbaar bij Bomenenzo.nl. Vivimus is een belangrijk middel voor het creëren van de ideale groeiomstandigheden. Bestel het meteen mee en u bent in één keer klaar!

Thuja orientalis Aurea Nana snoeien

De Thuja orientalis Aurea Nana snoeien doet u vooral om hem mooi in vorm te houden. De conifeer verdraagt lichte snoei prima. Een rigoureuze snoeibeurt is vanwege zijn compactheid in principe niet noodzakelijk. De beste tijd om te snoeien is het voorjaar, bijvoorbeeld begin april of half april. Trek goede tuinhandschoenen aan en knip de conifeer in vorm.
Lees meer

Thuja orientalis Aurea Nana water geven

Zeker in de eerste jaren na de aanplant is het belangrijk om de Thuja orientalis Aurea Nana water te geven. Dit dient u zowel in de zomer als in de winter te doen. Ook in het winterseizoen verdampt de conifeer water, omdat hij wintergroen is. Is er in de zomer sprake van langdurige droogte? Geef uw conifeer dan 2 keer per week water om uitdroging te voorkomen. Op zonnige dagen is het raadzaam om dit in de avond te doen, zodat al het vocht de wortels ook daadwerkelijk kan bereiken.
Lees meer

Thuja orientalis Aurea Nana planten

De Thuja orientalis Aurea Nana planten doet u op een lichte standplaats in de volle zon of halfschaduw. De beste tijd om te planten is eind september tot eind april. Plant nooit tijdens vorstperiodes: hierdoor zou de aanplant kunnen mislukken. Deze soort conifeer houdt van licht vochtige grond die goed vocht doorlatend is.

Graaf allereerst een ruim – maar niet te diep – aanplantgat op een plaats naar keuze. Maak de grond in dit gat los, strooi er een halve zak aanplantgrond in en meng alles goed door elkaar. Zet de kluit van de Thuja orientalis Aurea Nana in het aanplantgat en vul het gat dat overblijft op met aanplantgrond. Druk alles stevig aan en geef de conifeer voldoende water.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Thuja orientalis Aurea Nana
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!