Struik-Stamroos Dame de Coeur

Rosa Dame de Coeur

v.a.: € 7,95

Formaat
Hoogte 15-20cm
Februari 2022
€ 7,95
Stamomtrek Stam, Stamhoogte 60cm
Februari 2022
€ 25,95
Stamomtrek Stam, Stamhoogte 90cm
Februari 2022
€ 29,95
Stamomtrek Stam, Stamhoogte 110cm
Februari 2022
€ 32,95
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Rosa 'Dame de Coeur' is een enorm populaire grootbloemige struikroos, die tussen juni en oktober rijkelijk bloeit met grote dieprode bloemen. Zijn prachtige dieprode kleur én heerlijke geur, brengen een romantische sfeer naar uw tuin.

Onze voordelen:

Struikroos Dame de Coeur kopen

De Rosa ‘Dame de Coeur’ is een enorm populaire grootbloemige roos, die tussen juni en oktober rijkelijk bloeit met grote dieprode bloemen. Het is een zeer gezonde roos die tijdens de bloei ook een aangename geur verspreidt. Deze struikroos brengt met zijn dieprode kleur en heerlijke geur, een romantische sfeer naar uw tuin. Eenmaal volgroeid kan hij een hoogte bereiken tussen de 60 en 80 cm. De prachtige rode rozen hebben een diameter van 12 cm. De Rosa ‘Dame de Coeur’ staat geweldig als solitaire blikvanger, in groepjes, of in traditionele rozenperken

TIP: Gebruik de grote dieprode rozen ook als snijbloem! Hiermee brengt u de romantiek in uw huis.

Waar gaat u deze populaire grootbloemige roos laten shinen? U kunt de Struikroos ‘Dame de Coeur’ makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen roos uitzoeken bij ons in de kwekerij! Heeft u vragen over deze struikroos, of wilt u een goed bijpassend advies voor uw tuin? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.


Struikroos Dame de Coeur verzorgen

Mensen kunnen soms huiverig zijn als het gaat om de verzorging van rozen, maar laat u niet afschrikken! Rozen zijn helemaal niet moeilijk om te onderhouden, zolang u ze regelmatig wat tijd en aandacht geeft. Voorzie net aangeplante rozen, en rozen die in bloei staan, regelmatig van water. Een jonge roos heeft veel energie nodig om goed te kunnen wortelen, en een roos in bloei heeft veel energie nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Verwijder ook regelmatig de uitgebloeide bloemknoppen, om zo energieverspilling te voorkomen. Uw struikroos kan zich dan volledig richten op de groei en bloei van nieuwe bloemknoppen

Struikroos bemesten
Voor vrijwel alle rozen geldt dat ze van veel voeding houden, zo ook de ‘Dame de Coeur’. Door uw struikroos te bemesten stimuleert u zijn groei en bloei, en behoudt u ook zijn goede weerstand. Voor de meest uitbundige bloei adviseren wij om uw Dame de Coeur twee keer per jaar te bemesten.


Struikroos Dame de Coeur snoeien

Het snoeien van deze dieprode roos is vrij gemakkelijk. Wat veel mensen niet weten is dat u struikrozen ver terug kunt snoeien. Door ze ver terug te snoeien houdt u de plant jong en vitaal. De beste tijd om ze terug te snoeien is in de maand maart. Snoei alle rozentakken terug tot ongeveer 5 à 15 cm van de grond. Takken die naar binnen lijken te groeien (naar het hart van de plant) kunt u nog verder terugsnoeien, tot ongeveer één cm van de grond af. Op deze manier houdt u het binnenste van uw struikroos open, waardoor er genoeg lucht en licht bij kan komen.

TIP: Trek stevige handschoenen aan als u uw roos gaat snoeien. De doorns kunnen uw handen en armen anders flink bezeren.

TIP: Maak altijd gebruik van schoon en scherp tuingereedschap! Door dit te doen voorkomt u mogelijke beschadigingen en/of infecties aan de takken van uw Dame de Coeur.


Struikroos Dame de Coeur planten

Het fijne aan deze grootbloemige struikroos is dat hij in allerlei grondsoorten goed groeit. Zolang uw bodem voedzaam én licht-vochtig is, zal uw roos goed groeien. Weet u toch niet helemaal zeker of uw bodem aan de eisen voldoet? Of wilt u gewoon zeker zijn voor de beste start van uw Dame de Coeur? Vermeng dan wat speciale aanplant grond door uw huidige bodem. Aanplant grond zit vol met belangrijke voedingsstoffen, en houdt/maakt uw bodem bovendien luchtig. Een luchtige bodem kan goed vocht doorlaten, wat uiteraard belangrijk is om uw bodem continu licht-vochtig te kunnen houden. Wat betreft de standplaats kunt u het beste een plek aanhouden in de volle zon of half schaduw.


  • Bloeikleur: Dieprood
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Geurend: Ja
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 60 - 80 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Struik-Stamroos Dame de Coeur
Uw waardering

Onze kwekerij is tot 14 mei gesloten voor bezoek.

U kunt in onze webshop wel bestellen en inspiratie opdoen.

Wij hopen op uw begrip.