Struik heide Marleen

Calluna vulgaris 'Marleen'

v.a.: € 3,25

Formaat
Afmeting 15-20, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
  • Koop 24 st. voor € 3,00 per st.
€ 3,25
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Struikheide Marleen is een kleurrijke eye-catcher in uw tuin. In de nazomer en het najaar geniet u van prachtige paarse en witte bloemen. De plant is wintergroen, hoeft bijna niet gesnoeid te worden en is makkelijk in onderhoud.

Onze voordelen:

Struikheide Marleen kopen:

Bent u op zoek naar een sterke Struikheide Marleen plant? Struikheide Marleen online kopen doet u heel eenvoudig bij Bomenenzo.nl. De plant wordt ook wel ‘Calluna vulgaris Marleen’ genoemd. De Struikheide Marleen is zeer geschikt als onkruidbedekker, super praktisch dus! Het bespaart u een hoop tijd met onkruid wieden. In de nazomer en het najaar bloeit de plant uitbundig met paarse en witte bloemen. Dankzij deze plant in uw tuin waant u zich helemaal outdoor. Puur natuur en robuust zijn kenmerkende begrippen voor deze populaire heideplant.

 

Struikheide Marleen verzorgen:

De Struikheide Marleen is makkelijk in onderhoud. Voor het beste resultaat raden we u aan om de grond te bemesten met Vivimus, dat u ook online bij ons kunt kopen. De plant vraagt weinig aandacht, u heeft er bijna geen omkijken naar! Regen, wind of felle zon: de Struikheide Marleen kan het allemaal aan. Hij is zeer winterhard en behoudt in de winter zijn blad.

 

Struikheide Marleen snoeien:

Voor een uitbundige bloei in de nazomer en het najaar is het het beste om de struikheide in maart of april terug te snoeien met een heggenschaar. Ook na de bloei raden we u aan om dat te doen om hem compact en gezond te houden. Let op: snoei de Struikheide Marleen nooit terug tot in het oude hout, maar top hem alleen af. Als u te veel snoeit zal de plant niet meer uitlopen in het voorjaar. De Struikheide Marleen wordt gemiddeld 35 tot 40 centimeter hoog.

 

Struikheide Marleen planten:

Plant de Struikheide Marleen bij voorkeur in zuurhoudende grond en in zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, dan zal de plant zeker uitbundig bloeien! De Struikheide Marleen is helaas niet geschikt om in kleigrond te poten. Plant er bij voorkeur meerdere bij elkaar (richtlijn: 5 - 8 stuks per m2) en creëer een prachtig paars ‘tapijt’ vol met heideplanten… Als de zomerbloeiers in uw tuin zijn uitgebloeid geniet u nog volop van deze Struikheide!

 

TIP: De Struikheide Marleen staat niet alleen mooi als vakbeplanting in de volle grond, maar is ook uitermate geschikt voor in een pot. Een must-have voor ieder terras of balkon.
TIP:
Wij leveren online bestellingen snel, maar op zaterdag bent u ook van harte welkom op onze boomkwekerij in Lienden, hartje Betuwe!

 

  • Bloeikleur: Wit en paars
  • Bloeitijd: Augustus - november
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja 
  • Standplaats: Zon of halfschaduw
  • Hoogte: 35 - 40 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Struik heide Marleen
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!