Struik heide 'Kinlochruel'

Calluna Vulgaris Kinlochruel

v.a.: € 3,25

Formaat
Afmeting 15-20, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
  • Koop 24 st. voor € 1,75 per st.
€ 3,25
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Calluna Vulgaris Kinlochruel, beter bekend onder de Nederlandse naam ‘Struikheide’, is een prachtige rijkbloeiende vaste plant met witte, gevulde bloemen. Het gebladerte is heldergroen van kleur en krijgt een mooie bronskleur in de winter.

Onze voordelen:

Eigenschappen Struikheide

Houdt u niet van onkruid in de tuin, dan kan de Calluna Vulgaris uitkomst bieden. De Struikheide heeft een lage groei, verspreidt zich snel en is bodembedekkend. Daardoor wordt onkruidgroei onderdrukt. De bloeimaanden van deze plant zijn van de nazomer tot het najaar (juli/augustus-oktober). De Struikheide is winterhard en wordt ca. 30 centimeter hoog. Deze vaste plant is familie van de Ericaceae. Hieronder vallen ook de Calluna Vulgaris Silver Knight en Silver Queen.

 

Plantadvies Struikheide

De Calluna Vulgaris Kinlochruel houdt van een zonnige plek, maar kan ook geplaatst worden op een plek met halfschaduw. De Struikheide valt onder de zuurminnende planten en houdt van een voedingsrijke en humeuze grond. De plantafstand die geadviseerd wordt is 30 centimeter.

 

Onderhoud Struikheide

Het snoeien van de Struikheide kan het beste gedaan worden na de bloeitijd door het toppen van de bovenkant van de plant. In de natuur wordt de plant gesnoeid door het grazen van de schapen, maar in de tuin zal u dit zelf moeten bijhouden. Hierdoor blijft de Struikheide compact en een prachtige plant met mooie gevulde bloemen voor in elke tuin.

 

  • Bloeikleur: wit
  • Bloeitijd: juli, augustus, september, oktober
  • Bladkleur: groen
  • Groenblijvend: ja
  • Standplaats: zon, halfschaduw
  • Hoogte: 30 centimeter
  • Winterhard: ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Struik heide 'Kinlochruel'
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!