Schijnhulst

Osmanthus ilicifolius

v.a.: € 62,50

Formaat
Afmeting Halfstam, Stamhoogte 120cm, Totaalhoogte NVT
€ 62,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Osmanthus ilicifoliusis beter bekend als de Schijnhulst. Deze hulst heeft veel weg van de gewone hulst (Ilex). Zo heeft deze hulst dezelfde gekartelde balderen. De bladeren op de bovenste takken hebben meestal gladde randen zonder doornen, terwijl de lagere takken getande, doornachtige, leerachtige, glimmende donkergroene bladeren hebben tot 6 cm lang en 3 cm breed. De kenmerkende rode bessen van de gewone hulst zijn bij de Schijnhulst niet aanwezig. Rond september komen er heerlijk geurende bloemen aan de hulst, die een hoop vlinders en bijen naar uw tuin brengen. De hulst is wintergroen waardoor u het hele jaar rond een groene afscheaiding in uw tuin heeft. De rustige groei zorgt ervoor dat u de hulst weinig onderhoud vergt. Deze Hulst kan ook goed dienen als haagplant. De sierheester wordt 200 cm hoog.

Onze voordelen:

<p>De Osmanthus ilicifoliusis beter bekend als de <strong>Schijnhulst</strong>. Deze hulst heeft veel weg van de gewone hulst (Ilex). Zo heeft deze hulst dezelfde <strong>gekartelde</strong> <strong>balderen</strong>. De bladeren op de bovenste takken hebben meestal gladde randen zonder doornen, terwijl de lagere takken getande, doornachtige, leerachtige, glimmende donkergroene bladeren hebben tot 6 cm lang en 3 cm breed. De kenmerkende rode bessen van de gewone hulst zijn bij de Schijnhulst niet aanwezig. Rond september komen er <strong>heerlijk</strong> <strong>geurende</strong> <strong>bloemen</strong> aan de hulst, die een hoop <strong>vlinders</strong> <strong>en</strong> <strong>bijen</strong> naar uw tuin brengen. De hulst is <strong>wintergroen</strong> waardoor u het hele jaar rond een groene afscheiding in uw tuin heeft. De <strong>rustige</strong> <strong>groei</strong> zorgt ervoor dat u de hulst <strong>weinig onderhoud</strong> vergt. Deze Hulst kan ook goed dienen als <strong>haagplant</strong>. De sierheester wordt 200 cm hoog.</p>

Lees meer
Dankzij de rustige groei van de Schijnhulst is de nodige verzorging minimaal. De hulst kan op elke grond soort goed gedijen maar staat het liefst op een vochtige, goed doorlatende grond. De hulst kan één keer per jaar gesnoeid worden na de bloei. Hierdoor wordt de bloei van het opvolgende jaar gestimuleerd. Ook zal de haagplant hierdoor dichter gaan groeien.
Lees meer
Vooral in de begin periode na aanplanten is het raadzaam om de hulst regelmatig water te geven. Bij droogte van langer dan een week kunt u één emmer water rustig over de grond gieten. Hoe warmer het is, hoe meer water de plant nodig heeft. Geef nooit meer dan 2 tot 3 keer per week water. Na de eerste periode na aanplanten hoeft u alleen nog maar water te geven tijden extreme droge en warme periodes.
Lees meer
De Schijnhulst staat het liefst op een vochtige, goed doorlatende grond maar kan op elke grond soort gedijen. De hulst staat graag op een zonnige of halfschaduw standplaats op een beschutte plek. Om de wintergroene haagplant succesvol te planten dient u een gat te graven dat net iets groter en breder is dan de wortels of de kluit van de plant. Meng de uitgegraven grond met een halve zak aanplant grond. Hiermee vult u het aanplantgat van de hulst mee op. Druk de grond daarna goed aan en geef voldoende water.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Schijnhulst
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!