Rode Zonnehoed 'Magnus'

Echinacea Purpurea ‘Magnus’

v.a.: € 1,50

Formaat
Afmeting Potmaat 9x9 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
  • Koop 24 st. voor € 1,25 per st.
€ 1,50
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Echinacea Purpurea ‘Magnus’ staat ook wel bekend als ‘Rode Zonnehoed’. Koop deze prachtige vaste plant makkelijk en snel online bij Kwekerij bomenenzo.nl. De naam Zonnehoed heeft deze plant te danken aan het feit dat de bloem bestaat uit een groot donkerbruin bloemhart en de kleine blaadjes rondom. De Echinacea Purpurea komt van origine uit het oosten van Noord-Amerika en komt sinds de zeventiende eeuw voor in ons land.

Onze voordelen:

Zonnehoed 'Magnus' kopen:

De Zonnehoed heeft een prachtige vorm en is daardoor een geliefde en graag geziene tuinplant. Daarnaast trekt deze vaste plant verschillende insecten aan, zoals vlinders en bijen. Hierdoor heeft u met de Zonnehoed meteen een mooie biodiversiteit in uw tuin.

 

De donkerlila/roze kleur van de Zonnehoed maakt van deze plant een prachtige borderplant. Combineer de Echinacea Purpurea ‘Magnus’ met andere planten en creëer zo een mooi geheel. De bloeimaanden zijn van juli tot september en de Zonnehoed heeft, in bloei, een hoogte van circa 100 centimeter. Ook in de wintermaanden geniet u van deze vaste plant.

 

Zonnehoed ‘Magnus’ verzorgen:

De Zonnehoed is gemakkelijk te verzorgen. De Zonnehoed ‘Magnus’ houdt van een plaats in de zon of in halfschaduw en staat het liefst in vruchtbare grond. Als de grond goed doorlatend is vormt dit de perfecte plek voor de plant. Knip de plant na de winter af, zodat u in de wintermaanden ook kunt genieten van de Zonnehoed. Door in het voorjaar wat te bemesten houdt u de bloei van de Zonnehoed optimaal. Geef de Zonnehoed, vooral in droge periodes, genoeg water.

 

TIP: U kunt testen of de grond goed doorlatend is door een emmer water te legen op een bepaalde plek. Neemt de grond het water direct op, dan is de aarde goed doorlatend en dus geschikt voor het planten van de Zonnehoed ‘Magnus’.

 

Zonnehoed ‘Magnus’ snoeien:

De Zonnehoed kenmerkt zich door zijn snelle veroudering. Dit zorgt ervoor dat de vaste plant niet erg sterk is. Scheur en herplant daarom de jongere delen van de Zonnehoed elke drie tot vier jaar in het vroege voorjaar. Zo zal de Echinacea Purpurea het langst meegaan. Door in maart de plant af te knippen, heeft in u de winter nog een decoratieve plant in uw buitenruimte staan. De Zonnehoed zal na het knippen weer opnieuw uitlopen, waarschijnlijk wel iets groter dan ervoor.

 

TIP: Haal in de zomermaanden een aantal bloemen uit de plant en geef deze een mooie plek als snijbloemen in een vaas. Zo geniet u ook binnenshuis van de prachtige Zonnehoed.

 

Zonnehoed ‘Magnus’ planten:

Plant de Echinacea Purpurea op een plek waar veel zon schijnt en waar de plant de ruimte heeft. Houd hierbij een plantafstand van circa 33 centimeter aan. Op die manier zullen andere planten in de buurt van de Zonnehoed er niet overheen gaan hangen. Dit om te voorkomen dat de vaste plant minder kan groeien en bloeien. Een optimale bloei wordt daarnaast ook gegarandeerd door de plant een plaats te geven in goed doorlatende en voedselrijke grond. De beste tijd om de Zonnehoed te planten is in het voorjaar.

 

TIP: De Echinacea Purpurea kunt u prachtig combineren met verschillende planten, zoals aarvormige bloemen en siergrassen. Let er daarbij wel op dat de kleuren mooi bij elkaar staan. Door planten met wat lichtere kleuren te combineren met een plant als de Zonnehoed houdt u uw tuin in evenwicht en zal de buitenruimte uw favoriete plek worden.

 

  • Bloeikleur: roze/rood
  • Bloeitijd: juli, augustus, september
  • Bladkleur: groen
  • Groenblijvend: nee
  • Standplaats: zon, halfschaduw
  • Hoogte: 100 centimeter
  • Winterhard: ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rode Zonnehoed 'Magnus'
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!