Rode Zonnehoed

Echinacea Purpurea

v.a.: € 1,40

Formaat
Afmeting Potmaat 9x9 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
  • Koop 24 st. voor € 1,20 per st.
€ 1,40
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Koop de Echinacea Purpurea, ook bekend als ‘Rode Zonnehoed’, makkelijk online bij Kwekerij bomenenzo.nl. Deze plant heeft de naam Zonnehoed door het kenmerkende grote donkerbruine bloemhart en de kleinere bloembladen rondom. De Echinacea Purpurea komt van origine uit het oosten van Noord-Amerika en komt sinds de zeventiende eeuw voor in ons land.

Onze voordelen:

Rode Zonnehoed kopen:

De Zonnehoed is een geliefde plant door de prachtige vorm en het feit dat ze mooie insecten aantrekken, zoals vlinders en bijen.

 

De donkerroze/rode kleur van de Zonnehoed maakt van deze plant een ware eyecatcher in de border en zal tussen de andere planten uitspringen. De Echinacea Purpurea zal een hoogte bereiken in bloei van 100 centimeter. De bloeimaanden zijn van juli tot september. De Zonnehoed is winterhard en is ook in de winter decoratief. 

 

Rode Zonnehoed verzorgen:

De Zonnehoed is makkelijk te onderhouden. Omdat de plant ook in de winter decoratief is, kunt u deze het beste na de wintermaanden af knippen. Zo geniet u ook in dat seizoen van de mooie vaste plant in uw tuin. De Echinacea Purpurea verlangt een zonnige plek met vruchtbare grond. Ook is het van belang dat de grond goed doorlatend is. Door in het voorjaar wat te bemesten houdt u de bloei van de Zonnehoed optimaal. Geef de Zonnehoed, vooral in droge periodes, genoeg water.

 

TIP: U kunt testen of de grond goed doorlatend is door een emmer water leeg te gooien op één plek. Trekt het water meteen in de grond, dan is de aarde goed doorlatend.

 

Rode Zonnehoed snoeien:

De Zonnehoed is geen sterke plant en veroudert vrij snel. Scheur en herplant daarom de jongere delen van de Zonnehoed elke drie tot vier jaar in het vroege voorjaar. Zo zal de vaste plant het langst meegaan. Door in maart de plant af te knippen, heeft in u de winter nog een decoratieve plant in uw buitenruimte staan. De Zonnehoed zal na het knippen weer opnieuw uitlopen, hetzij iets groter.

 

TIP: Knip in de zomer een aantal bloemen uit de plant en geef deze een mooie plek als snijbloemen in een vaas. Zo geniet u ook binnenshuis van de prachtige Zonnehoed.

 

Rode Zonnehoed planten:

De Echinacea Purpurea houdt van een zonnige standplaats en wil graag wat ruimte om zich heen. Door een plantafstand van circa 33 centimeter aan te houden, voorkomt u dat andere planten over de Zonnehoed hangen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de vaste plant gestoord wordt in zijn groei en minder gaat bloeien. Zorg daarnaast voor een goed doorlatende en voedselrijke grond voor een optimale bloei. De beste tijd om de Zonnehoed te planten is in het voorjaar.

 

Deze Zonnehoed is een opvallende en onmisbare plant in een border en geeft elke border een zomers uiterlijk.

 

TIP: De Echinacea Purpurea kunt u prachtig combineren met verschillende planten, zoals aarvormige bloemen en siergrassen. Let er daarbij wel op dat de kleuren mooi bij elkaar staan. Door planten met wat lichtere kleuren te combineren met een plant als de Zonnehoed houdt u uw tuin in evenwicht en zal de buitenruimte een oase van rust worden.

 

  • Bloeikleur: roze/rood
  • Bloeitijd: juli, augustus, september
  • Bladkleur: groen
  • Groenblijvend: nee
  • Standplaats: zon, halfschaduw
  • Hoogte: 100 centimeter
  • Winterhard: ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rode Zonnehoed
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!