Pitloze blauwe druif Heike

Vitis vinifera Heike

v.a.: € 7,95

Formaat
Hoogte 40-60cm
Augustus 2022
€ 7,95
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Deze donkerblauwe druif staat bekend om zijn goede smaak en is resistent tegen ziekten. De struiken zijn zeer geschikt voor de particuliere tuin. De kleinere druiven zijn in oktober te plukken en direct te consumeren. De Heike is geheel pitloos.

Onze voordelen:

De pitloze druif Heike is een klimplant en kan daardoor goed groeien tegen een schutting of muur. In het voorjaar staat de druivenstruik in bloei. De bloei bestaat uit groene bloemen die in een cluster bijeen staan. Deze clusters zullen later uitgroeien tot druiventrossen. De donker blauwe druiven die aan deze plant groeien zijn kleinere en pitloze druiven. De druiven hebben een zoete/ licht aromatische smaak. De druiven zijn dan ook erg geschikt voor consumptie. Een voordeel van de Heike druiven is dat ze geheel pitloos zijn. Doordat de druif zelfbestuivend is heeft hij geen andere soort nodig om vruchten te kunnen geven. Hierdoor zijn deze struik ook zeer geschikt voor in een particuliere tuin. In de maand oktober kunt u de pitloze druiven plukken er genieten van de heerlijke smaak. Net als alle andere druivenstruiken houdt ook deze plant van een zonnige standplaats. Plant de Heike op een niet te vochtige grond, dit zal namelijk de groei beïnvloeden. Daarnaast houdt de druiven struik van een kalkrijke grond. De plant wordt geleverd in een pot.s

Lees meer
Snoei de druif in de winter en in de zomer. Snoei de druivenstruik nooit in het voorjaar, dan is de sapstroom in volle gang en kan de plant gaan bloeden. De takken die vruchten gedragen hebben mogen tijdens de wintersnoei gesnoeid worden tot twee gezonde ogen. De jonge struiken die nog maar één tak hebben mogen tot minimaal 60cm boven de grond afgeknipt worden. Tijdens de zomersnoei kunt u zijscheuten flink inkorten tot 1 blad. Zo stopt de plant de energie niet in het uitgroeien maar gaat de energie naar de druif. Ook één jarige scheuten mogen rond mei/juni ingekort worden. Om de lekkerste druiven te krijgen kunt u het beste niet té veel trossen laten groeien. Laat ongeveer 5 trossen per strekkende meter groeien en breek de andere trosjes weg. Zo kan de druif alle energie in de trossen steken om zo heerlijke druiven te ontwikkelen.
Lees meer
Geef direct na aanplanten de struik genoeg water. Hierdoor kunnen de wortels goed wennen aan de bodem. Ook in de eerste periode na aanplanten is het belangrijk dat de struik voldoende water krijgt op structurele basis. Is het gedurende één week droog? Geef dan één emmer water aan de struik. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee á drie keer per week water geven. Geef geen water tijdens vorst. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen water te geven tijden extreme droogte en warmte.
Lees meer
De druivenstruik kunt u het best op een zonnige en beschutte plek in uw tuin plaatsen. Zorg ervoor dat de grond goed vocht doorlatend is zodat er geen water in de grond blijft staan. Wanneer er een jute doet of ijzeren korf om de plant zit verwijdert u deze niet. Graaf een ruim gat waar de plant goed in past. Plant de struik vervolgens op de juiste diepte, met de wortels net onder de grond. Vul het gat na het planten aan met een mengsel van aanplantgrond en de uitgegraven aarde. Druk de grond goed aan en geef voldoende water.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pitloze blauwe druif Heike
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Zijn deze druiven bladdragend in de winter?

Nee, druivenstruiken laten altijd hun blad vallen in de herfst en zullen het volgende voorjaar pas weer uitlopen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!