Passiebloem Constance Elliot

Passiflora Constance Elliot

v.a.: € 10,95

Formaat
Totaal hoogte 50-60cm
€ 10,95
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Bent u opzoek naar een tropische bloem voor in uw tuin dan is dit de plant die u zoekt. Met zijn prachtige witte bloemen staat de Passiebloem in iedere tuin. Ideaal om een stukje muur of schutting op te fleuren....

Onze voordelen:

Passiebloem Constance Elliot kopen:

Heeft u nog een kaal stukje in de tuin en opzoek naar een uitbundige bloeier. Dan is de Passiebloem te plant die u zoekt. De Passibloem Constance Elliot is bekend om zijn prachtige grote stervormige witte bloemen. De bloem heeft een witte kroon met paars groene stampers. Naast dat de bloemen er prachtig uit zien, ruiken ze ook nog eens heerlijk. De bladeren van de passiebloem zijn donker groen van kleur en breed handvormig van vorm. Van mei tot met september kunt u genieten van deze mooie grote witte bloemen. Wanneer uw plant wat ouder is zult u nu de bloemen bloei vruchten aan de plant krijgen. Deze vruchten zijn eetbaar maar niet echt lekker. De kleur van de vruchten is oranje/geel.  De Passiebloem is een makkelijke en snelle groeier. De uiteindelijke hoogte die de passiebloem zal bereiken is tussen de 3 en 6 meter. De Passiebloem Constance is niet geheel wintergroen. De Passiebloem zal wat blad verliezen maar meestal niet al zijn blad. 

Passiebloem Constance Elliot verzorgen:

De Passiebloem Constance Elliot zal wanneer deze iets ouder is geworden winterhard zijn tot -12 graden. De eerste jaren is de plant dus gevoeliger voor vorst. Geef daarom de Passiebloem de eerste jaren een goede winterbescherming. Ook wanneer u de plant in een pot heeft geplaatst doet u er goed aan om de plant te laten overwinteren. 

Passiebloem Constance Elliot snoeien:

Het snoeien van de Passiebloem is niet moeilijk. Wanneer uw passiebloem in de volle grond staat snoei deze dan aan het begin van het voorjaar na de laatse vorst.  Knip alle bevroren en dode takken van de Pasiflora. Snoei ook al dicht op elkaar groeiende takken en de zijstengels. De Passiebloem Constance Elliot geeft bloemen op de nieuwe takken.  Wanneer u de Passiebloem in een pot heeft staan, snoei deze dan voordat u de plant naar binnen haalt voor de vorstbescherming. Knip alle oude houten takken weg en laat de groene takken aan de plant zitten. U kunt dit eventueel in het voorjaar nogmaals herhalen. 

Passiebloem Constance Elliot planten:

De Passiebloem is een echte klimmer.  Wel heeft de Passiebloem altijd iets nodig om tegen aan te klimmen doordat de stam niet stevig is. De passiebloem Constance Elliot hecht zich aan alles wat hij tegen komt. Wilt u dit tegen gaan lijd de passiebloem dan zelf omhoog. Plant de Passiebloem Constance in de zon en u zult ieder jaar weer kunnnen genieten van een zeer uitbundige bloemen bloei. Wanneer u de passiebloem wilt gebruiken om stukken in uw tuin goed te laten begroeien plaats dan 3 tot 5 planten per strekkende meter. Zo zal uw schutting snel zijn begroeid. De Passiflora Constance Elliot stelt weinig eisen aan de bodem waar de plant in staat. Het best groeit de Passiebloem in licht vochtige goed doorlatende grond.  

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Passiebloem Constance Elliot
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!