Palmbomen

De Palmboom

Als men aan palmbomen denkt, denkt men direct aan een warm klimaat met witte stranden die van die mooie hoge palmbomen hebben. Maar palmbomen kunnen ook gewoon winterhard zijn, er zijn zelfs palmbomen die in de Himalaya's groeien. De twee winterharde soorten die wij aanbieden groeien ook goed in het Nederlandse klimaat. De Europese Dwergpalm en de Chinese Waaierpalm, beiden zijn vorstresistent tot temperaturen van -15 °C. De Europese Dwergpalm is een kleinblijvende palmboom die vooral veel blad krijgt, terwijl de Chinese Waaierpalm juist zeer groot kan worden en lengtes van 20 meter hoog kan bereiken als deze niet gesnoeid wordt.   Palmbomen kunnen in de volle grond staan, het beste is dat de palmboom in de volle zon staat, op een beschutte plek. Ook raden wij aan om de palmboom is hoger te poten, met een soort terpje, dan de gewone bodem. Dit zorgt ervoor dat het water naar beneden stroomt en niet in de wortels, die gevoelig zijn voor rot.

Wij bieden twee verschillende subsoorten aan bij de Europese Dwergpalm, de 'Vulcano' en de 'Cerifera'. Van de Chinese Waaierpalm hebben we een Klein, Middel, en Groot variant.

Winterbescherming

Ookal zijn er palmbomen die winterhard, ze houden nog steeds niet van langdurige vorst. Wij raden aan om bij vorst van -10 °C, of als de palmboom veel wind vangt. Een palmboom beschermen tegen de vorst is vrij simpel, u hoeft slecht een jutendoek of fleecedoek om de boom, kluit, en bladeren heen te wikkelen. Ook is het mogelijk om te boom te omwikkelen met een speciale lichtslang, die meer licht voor de bladeren doorlaat. Na 2 tot 3 weken moeten de doeken er af gehaald worden, zodat de boom kan luchten. Let op! Omwikkel de boom niet met bubbelwrap, hierdoor onstaat condens waardoor de boom alleen maar meer vorstschade krijgt.

Snoei

Palmbomen hoeven niet gesnoeid te worden, eventueel kan er lelijk blad uitgehaald worden.

Palmbomen kopen

Bij Bomenenzo.nl kunt u gemakkelijk palmbomen bestellen die bij u bezorgd worden. U kunt ook bij ons de palmbomen komen bezichtigen. Ons adres is Veldstraat 2a, 4033AK, Lienden. Klik hier voor onze openingstijden.