Oude Leilinde

Oude Tilia europaea Pallida

v.a.: € 650,00

Formaat
Totaalhoogte 3.8 meter
Op aanvraag
€ 650,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De oude Leilinde is een schitterende grote Leiboom met frisgroen hartvormig blad. Zeer geschikt als afscheiding of zonnescherm. Wij hebben hem gekweekt op 6 etages. De boom is goed winterhard en uitstekend bestand tegen de wind.

Onze voordelen:

De oude Leilinde (oude Tilia europaea Pallida) heeft lichtgroen hartvormig blad en is gekweekt op maar liefst 6 etages. Kenmerkend voor deze boom is dat hij in het vroege voorjaar al snel dichtgroeit met zijn prachtige hartvormige bladeren. Dit maakt hem zeer geschikt als afscherming tegen de zon of tegen inkijk. Een ideale oplossing voor in kleine, middelgrote én grote tuinen. Van oudsher wordt de boom geplant bij boerderijen en landerijen. De natuurlijke afscherming zorgde ervoor dat het binnen heerlijk koel bleef. De oude Leilinde kopen doet u gemakkelijk en snel bij Bomenenzo.nl.

De oude Leilinde met 6 etages is een verrijking voor elke tuin, klein of groot!

TIP: Door meerdere oude Leilindes naast elkaar te planten geniet u binnen een mum van tijd van een natuurlijke afscheiding die inkijk voorkomt.

Lees meer
De oude Leilinde met 6 etages is een sterke boom die het overal goed doet. Hij is zeer winterhard en ziekte-resistent. De verzorging is eenvoudig en kost weinig tijd, maar het is wel belangrijk om de boom jaarlijks te snoeien, bij voorkeur twee keer. De eerste snoeibeurt vindt plaats tussen november en maart, als er geen bladeren aan de takken zitten. U knipt de zijtakken dan terug tot op de ‘kapstokken’ (de stokken). Ook de bovenste takken knipt u af tot op de kapstok. Een tweede snoeibeurt in de zomer dient vooral om de boom goed in model te brengen.

TIP: Meng in het voorjaar het bodemverbeterende middel Vivimus universeel door de grond rondom de stam. Zo creëert u gemakkelijk de ideale groeiomstandigheden voor uw boom.
Lees meer
Net na de aanplant is het van groot belang om uw oude Leilinde ruim water te geven. Ook kunt u de boom gerust 1x per week een emmer water geven, zeker als het blad uitloopt in het voorjaar. Bij temperaturen tussen 20 en 27 graden Celsius geeft u de boom 2 emmers water per week. Bij langdurige droogte en temperaturen boven de 27 graden Celsius kunt u gerust 3 emmers per week geven.
Lees meer
De oude Leilinde met 6 etages doet het goed in elke grondsoort. Plant hem op een standplaats in de volle zon, halfschaduw of schaduw. Graaf een ruim aanplantgat op de plaats waar u de boom wilt planten. Maak de grond los en meng er aanplantgrond door om de grond te verbeteren. Zorg dat de afwatering op orde is. Nu is het tijd om uw boom in het gat te zetten. Zet de bovenkant van de kluit hierbij íets onder de oppervlakte (het liefst zo’n 5 centimeter eronder). Druk de kluit goed aan en geef ruim water. De oude Leilinde heeft ondersteuning nodig. Daarom raden we u aan om aan weerszijden van de boom een boompaal te plaatsen. Verbind de palen aan de boomstam met behulp van boomband.

Wilt u bij het planten hulp van onze tuinspecialisten? Neem dan direct contact op en maak gebruik van onze aanplantservice!

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Oude Leilinde
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!