Geranium Patricia

Ooievaarsbek Patricia

v.a.: € 3,15

Formaat
Hoogte 10-15cm, Potmaat P9
  • Koop 24 st. voor € 2,95 per st.
€ 3,15
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Geranium Patricia is een leuke bodem bedekkende plant met aparte kleuren die schitterend bloeit tussen juni en september. De Geranium Patricia staat ook wel bekend als de Ooievaarsbek. Als de plant is uitgebloeid, kan er na een snoeibeurt zelfs een tweede groei plaatsvinden! De plant is makkelijk in onderhoud en winterhard.

Onze voordelen:

Geranium Patricia kopen:

De Geranium Patricia krijgt in de bloeiperiode tussen juni en september prachtige gekleurde bloemen. De bloemen kleuren namelijk mooi magenta rood en karmijn roze. Het binnenste gedeelte van de bloem kleurt donkerrood tot zwart. Een aparte kleurencombinatie dus. Dat is weer eens wat anders! De bladeren van deze Ooievaarsbek zijn fris groen en diep ingesneden. De plant is niet wintergroen, maar wel winterhard. De Geranium Patricia kan 60 tot 80 cm hoog worden.

TIP: bestel snel deze schitterende Geranium via onze webshop! U kunt de Geranium Patricia ook zelf komen uitzoeken op onze kwekerij in Lienden.

Geranium Patricia planten:

U kunt deze Geranium in principe ieder moment planten, behalve als het vriest. Omdat de grond dan hard is, kunnen de wortels niet goed groeien. Plant deze Geranium in voedselrijke en waterdoorlatende grond. Tijdens het planten kunt u gebruik maken van speciale aanplantgrond om zo de vaste plant een steuntje in de rug te geven. In een border of langs een tuinpad staat een Geranium Patricia erg leuk. De Ooievaarsbek kan ook mooi met andere vaste planten worden gepland, zodat uw tuin er kleurrijk en divers eruit komt te zien!


Geranium Patricia verzorgen:

De Geranium Patricia kan in de zon en half in de schaduw worden gepland. Omdat de Geranium in de zomermaanden mooi bloeit, is het van belang dat de plant genoeg water krijgt. Dit geldt zeker in droge perioden. De grond dient voldoende vochtig te zijn. 

De uitgebloeide bloemen kunnen worden gesnoeid. Na het snoeien kunt u de Geranium bemesten om zo de groei te bevorderen. De Geranium Patricia is niet wintergroen, maar wel winterhard.

Geranium Patricia snoeien:

Deze Geranium kan 60 tot 80 cm hoog worden. Als de Geranium in de bloei staat, kunt u tussentijds de uitgebloeide bloemen en lelijk blad weghalen. Als de Geranium Patricia is uitgebloeid, kunt u ervoor kiezen om de bloemen tot net boven de grond af te knippen. Hierdoor kan er een tweede bloei plaatsvinden en heeft u in hetzelfde seizoen nog een keer plezier van uw prachtige plant! Gebruik bij het snoeien van uw Ooievaarsbek een goede snoeischaar.

 

Kenmerken:

  • Bloeikleur: magenta rood/karmijn roze
  • Bloeitijd: juni - september
  • Bladkleur: groen
  • Groenblijvend: nee
  • Standplaats: zon/halfschaduw
  • Hoogte: 60-80 cm
  • Winterhard: ja

https://www.bomenenzo.nl/vivimus-universeel

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Geranium Patricia
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!