Geranium Magnificum

Ooievaarsbek Magnificum

v.a.: € 2,15

Formaat
Hoogte 10-15cm, Potmaat P9
  • Koop 24 st. voor € 1,95 per st.
€ 2,15
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Geranium Magnificum wordt ook wel de Ooievaarsbek genoemd. De Nederlandse naam Ooievaarsbek is afgeleid van het Griekse woord Geranos, dat kraanvogel betekent. Deze plant is geslacht van de Geraniaceae en heeft meer dat 400 soorten in de familie zitten. Deze plant is een klassieker onder de tuinplanten en wordt veelal gebruikt voor het opvullen van borders.

Onze voordelen:

Kopen van de Ooievaarsbek

Bent u opzoek naar een goede bodembedekker die ook nog eens winterhard is? Dan is de Ooievaarsbek een prima opvulling in uw tuin. In de zomermaanden kan u genieten van de paarse bloemen die tevoorschijn komen bij deze soort van de Geranium. Ook trekken deze winterharde planten allerlei insecten aan, denk hierbij aan vlinders en bijen. U hoeft niet bang te zijn dat er ook schadelijke insecten op de plant afkomen. Door de sterke geur van de ooievaarsbek schrikt dit direct de schadelijke insecten af. De sterke geur die van deze plant vandaan komt wordt wel weer op een andere manier toegepast. Denk hierbij aan de parfumindustrie. Koop online uw Ooievaarsbek of kom langs op onze kwekerij. Wij bezorgen de bomen thuis en kunnen deze ook eventueel voor u aanplanten.

 

Planten van de Ooievaarsbek

Ooievaarsbekken kunnen zo’n 40 a 50 centimeter hoog worden en zijn winterhard. Helaas blijven ze niet de hele winter groen waar u dus wel rekening mee moet houden als u ze op een brede plek uitspreidt. Het liefste staat deze plant in een zonrijk halfschaduwrijke standplaats. Zodra u de plant in een schaduwrijk gebied zal plaatsen ontvangt de plant niet voldoende zonlicht. Dit betekent dat de Ooievaarsbek weinig tot geen paarse bloemen in de zomermaanden laat zien. Verder kan deze plant vrijwel tegen alle ondergronden maar moet wel goed gedraineerd zijn. Als de plant in de wintermaanden teveel regen ontvangt en het water niet goed wegloopt kan het zijn dat de plant wortelrot krijgt en dus afsterft op den duur. Mocht u de plant in een arme zandgrond zetten dan is het belangrijk dat u deze af en toe bijmest met wat humus. Op deze pagina kunt u meer lezen over het planten van een boom of kluit.

 

Verzorgen van de Ooievaarsbek

De Ooievaarsbek stelt weinig eisen aan de grond of bemesting. Wel kan deze plant niet goed tegen droge periodes en moeten dus wel goed voorzien worden van een scheut water. Ze zien er in deze droge periodes ook niet altijd fleurig uit, maar door ze op tijd te voorzien van een voldoende water blijven de paarse bloemen intact. Mocht u niet weten hoe het verstekken van een plant gaat, dan kunt u ten alle tijden contact opnemen met onze kwekerij. Wij helpen u graag en komen desnoods zelf langs om u hierbij te helpen. Kijk hier voor meer informatie over de bemesting van de Ooievaarsbek.

 

Snoeien van de Ooievaarsbek

Het snoeien van de Ooievaarsbek is eigenlijk niet echt nodig. Deze planten zijn namelijk erg sterk en hebben dus weinig onderhoud nodig omdat ze zichzelf goed onderhouden. Wel kunt u de uitgebloeide paarse bloemen verwijderen, ook de lelijke stelen en bladeren kunt u verwijderen. Mocht de plant erg groot geworden zijn kunt u ook de stekken verder verdelen in uw tuin, zodat u de te grote plant niet hoeft weg te gooien. Mocht u vragen hebben over het snoeien van de Ooievaarsbek neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

  • Bloeikleur: Blauw, paars
  • Bloeitijd: Mei - juli
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Halfschaduw, zon
  • Hoogte: 30 cm 
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Geranium Magnificum
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!