Geranium Brookside

Ooievaarsbek Brookside

v.a.: € 2,15

Formaat
Hoogte 10-15cm, Potmaat P9
  • Koop 24 st. voor € 1,85 per st.
€ 2,15
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Geranium Brookside, beter bekend in Nederland als de Ooievaarsbek, valt op door de prachtige blauwpaarse bloemkleur en een wit bloemhart. De Ooievaarsbek staat mooi in een border, maar kan ook gebruikt worden als bodembedekker. De opvallende geur van de plant zal uw tuin heerlijk laten ruiken en trekt nuttige insecten aan, zoals vlinders en bijen

Onze voordelen:

Ooievaarsbek kopen:

De Ooievaarsbek is een prachtige vaste plant en is te koop bij kwekerij Bomenenzo.nl. De plant zal in de maand juni tot bloei komen. Vanaf dan geniet u van de mooie helderblauwe kleur van de bloemen. In de maand juni zal de Ooievaarsbek in volle bloei staan. De volwassen hoogte van de Ooievaarsbek bedraagt ongeveer 50 tot 60 centimeter en de bladeren zijn circa 20 centimeter hoog. Deze vaste plant houdt van een zonnige plek of een plaats in de halfschaduw. Ook in de schaduw kan de plant het goed doen, zolang de grond waterdoorlatend is. De Ooievaarsbek zal op een schaduwplaats wel minder bloeien en minder kleurrijk zijn. De plant is erg winterhard en kan goed tegen veel wind. Daarnaast kan de Ooievaarsbek ook prima tegen wat droogte; de plant zal bij veel droogte alleen wel minder kleurrijk zijn.

 

Ooievaarsbek verzorgen:

De Ooievaarsbek behoeft niet veel verzorging. Wel is het goed als u deze vaste plant genoeg water geeft. Te weinig vocht kan namelijk zorgen voor een doffere kleur én minder bloei in de zomer. De Ooievaarsbek houdt van een waterdoorlatende en voedzame grond. Geef de plant elk voorjaar wat mest, zodat deze in de zomer volop tot bloei kan komen.

 

TIP: De Ooievaarsbek kan wat last krijgen van meeldauw. Door te zorgen voor een goede standplaats en voldoende voedingstoffen, zal de plant hier zo min mogelijk last van krijgen.

 

Ooievaarsbek snoeien:

Om te zorgen voor nieuwe bloemen in de zomermaanden knipt u de uitgebloeide bloemen direct af. Snoei na de winterperiode de plant helemaal terug. Op die manier verschijnt er in het voorjaar weer een mooie plant waar u lang van kunt genieten.

 

Ooievaarsbek planten:

De Ooievaarsbek is een plant die vaak aan de bosranden terug te vinden is. Dat maakt dat deze vaste plant het goed doet in open tuinen waar veel ruimte is. Plant de Ooievaarsbek op een plek in de volle zon of op een plaats met halfschaduw. Op die manier zal de plant in de bloeiperiode de mooiste kleur laten zien. De Ooievaarsbek groeit bodembedekkend en kan dan ook goed als bodembedekker gebruikt worden. In een plantenborder betekent dit dat onkruidgroei wordt tegengegaan. De geschikte plantafstand van de Ooievaarsbek bedraagt ongeveer 33 centimeter en de beste periode om te planten is in het voorjaar of het najaar.

 

  • Bloeikleur: Blauw/paars
  • Bloeitijd: juni-augustus
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon, halfschaduw
  • Hoogte: 50-60 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Geranium Brookside
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!