Helleborus Argutifolius

Nieskruid Helleborus Argutifolius

v.a.: € 2,75

Formaat
Hoogte 15-20cm, Potmaat P9
Najaar 2022
€ 2,75
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Helleborus Argutifolius is een vaste plant die van oorsprong van de mediterrane eilanden komt. Hierbij moet u denken aan Cyprus en Corsica en dan vooral de bergrijke gebieden. Deze plant heeft niet zomaar de Latijnse naam Argutifolius meegekregen. Argutifolius betekent in het Nederlands ‘met scherpgetande bladeren’ wat deze plant ook kenmerkt. Mocht u het uiterlijk wel herkennen maar de naam niet, kunnen we bij deze bevestigen dat dit klopt. In de Nederlandse tuincentrums en kwekerijen staat deze plant beter bekend als Nieskruid.

Onze voordelen:

Kopen van de Nieskruid

Deze groenblijvende vaste plant kunt u herkennen aan de grote leerachtige bladeren met een stekelige afwerking aan het blad. In het vroege voorjaar groeien er ook nog eens prachtige groene bloemen uit de plant.  De plant groeit omhoog en kan wel een lengte van 60 centimeter bereiken. Verder is de plant redelijk winterhard maar stelt wel wat bescherming op prijs. Mocht het weer in de zomer uitslaan naar zeer hoge tempraturen is het wel belangrijk dat u de bodem vochtig houdt om uitdroging te voorkomen. Koop online uw Nieskruid of kom langs op onze kwekerij. Wij bezorgen de bomen thuis en kunnen deze ook eventueel voor u aanplanten.

 

Planten van de Nieskruid

Deze Nieskruid kan zich het beste volgroeien in de zon, halfschaduw en schaduwrijke gebieden. Ook houden ze niet van teveel wind en is de grondsoort waar u de plant in wilt zetten van belang voor de volgroeiing. Het liefste staat de plant in een kalkhoudende grond waarbij deze goed gedraineerd is, aangezien de plant een hekel heeft aan natte voeten. Naast de kalkrijke grond moet deze plant ook net even anders geplant worden dan  normaal. Zodra u een gat heeft gegraven voor de Nieskruid is het beste om het gat iets wat op te vullen met stenen of grint op de bodem. Deze manier van planten kan uitdroging verkomen. Nog een belangrijke voor het planten van deze vaste plant is dat u deze niet te diep in de grond zet. Als u de Nieskruid te diep in de grond zet heeft u plant meer kans op wortelrot en dat is zonde als u dat enkel al kunt verkomen door het op de juiste wijze te planten. Op deze pagina kunt u meer lezen over het planten van een boom of kluit.

 

Verzorgen van de Nieskruid

Wel heeft deze soort van de Nieskruid wel wat verzorging nodig. Vooral het bijmesten heeft zeker baat bij deze plant. Doe dit begin april en eind oktober met wat koemest. Naast het bijmesten is het belangrijk dat u de stengels op tijd steunt. Omdat deze plant omhoog groeit kan het zijn dat de stengels te zwaar worden door de groene bladeren en groene bloemen. Het zou zonde als de stengel in elkaar klapt en niet de lucht in gaat. Naast dat het niet goed is voor de plant is het ook zonde van uw uitzicht op de plant. Het ziet er snel slordig en onverzorgd uit. Zodra de plant te groot wordt is het niet verstandig om stengels te verplanten, de kans op wortelrot is erg groot. Kijk hier voor meer informatie over de bemesting van de Nieskruid.

 

Snoeien van de Nieskruid

Het snoeien van de Helleborus Argutifolius is eigenlijk niet nodig. Besluit u wel de vaste plant te snoeien is het wel belangrijk dat u dit op de juiste wijze uitvoert, aangezien u anders de bloei van de bloemen stagneert. De andere soorten van de Nieskruid is een stuk makkelijker te snoeien dan de Argutifolius. Deze vaste plant groeit omhoog en alleen de oude bladeren weg knippen helpt in dit geval niet. Naast dat u blijft zitten met een kale stengel is het handiger om de volledige stengel tot aan de grond weg te snoeien. Op deze manier blijft de Nieskruid compact en natuurlijk groen. Mocht u vragen hebben over het snoeien van de Nieskruid neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

  • Bloeikleur: Geel, groen
  • Bloeitijd: Hele jaar
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Halfschaduw, schaduw
  • Hoogte: 30 cm -50 cm
  • Winterhard:Redelijk
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Helleborus Argutifolius
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!