Klokjesbloem Poscharskyana 'E.H. Frost'

Campanula Poscharskyana 'E.H. Frost'

v.a.: € 1,95

Formaat
Hoogte 10-15cm, Potmaat P9
Tijdelijk niet leverbaar
€ 1,95
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De vaste plant Campanula Poscharskyana 'E.H. Frost' is een geslacht van de klokjesfamilie. Deze familie bevat zo’n 300 soorten en kunt u dus eigenlijk niet hebben gemist als u geregeld in het tuincentrum rondloopt. De bijnaam ‘Klokjes’ heeft deze familie niet zomaar gekregen, Campanula betekent namelijk in het Latijns ‘Klokje’, wat dan ook gelijk weer verwijst naar het witte klokvormige bloemetje dat deze groenblijver bevat. Hier in Nederland gebruiken we diverse namen voor deze plant denk aan Karpatenklokje, Kluwenklokje, Klokjesbloem of Perzikbladklokje.

Onze voordelen:

Kopen van Klokjesbloem

Deze klokvormige bloem komt oorspronkelijk uit berggebieden van het noordelijk halfrond, maar ook in Europa kunt u de Campanula vinden. Uiteraard niet op het platteland maar opnieuw in de berggebieden van bijvoorbeeld Oostbloklanden. De Campanula poscharskyana 'E.H. Frost' staat bekend om het witte klokvormige bloempje. Maar omdat de Campanula een hele grote familie heeft kunt u ook kiezen voor een andere bloemkleur, denk hierbij aan blauw, paars, roze, etc. Uiteraard kunt u deze soorten niet onder Campanula poscharskyana 'E.H. Frost' vinden en hebben een andere naam gekregen binnen de familie. De witte bloemen groeien enkel in de zomermaanden van mei tot en met juli. Maar dat hoeft de pret niet te drukken in de wintermaanden, want naast de witte bloemen valt ook het blad erg op bij deze bodembedekker. Het heeft een felgroene kleur, voelt zacht aan en zijn klein in formaat. Ook moet u niet raar op kijken als u aan één Campanula zowel gladde bladeren als getande bladeren vindt. De hoogte van deze plant is maximaal 15 centimeter. Koop online uw Campanula of kom langs op onze kwekerij. Wij bezorgen de bomen thuis en kunnen deze ook eventueel voor u aanplanten.

 

Planten van de Klokjesbloem

Campanula is een populaire groenblijvende vaste plant die u op diverse manieren kunt toepassen in uw tuin. Naast dat u deze als bodembedekker (ook wel border bedekker) kunt laten functioneren, kunt u met de Campanula ook uw plantenbakken opvullen. Deze plant kunt u heel gemakkelijk combineren met bijvoorbeeld een klein boompje in uw plantenbak. Zo is de onderzijde van de plantenbak leuk gevuld met witkleurige bloemen en het boompje zorgt voor wat hoogte in uw tuin. Naast de plantenbakken wordt deze soort van de Klokjesfamilie ook veel toegepast in balkonbaskets. Deze laagkruipende plant vult vanzelf uw balkonbaskets en groeit na verloop van tijd ook gerust over de bak(ken) heen. Dit zorgt voor een speels en vrolijk effect in de zomermaanden. Mocht u liever de plant(en) niet over uw baskets willen laten groeien kunt u na het zomerseizoen als de witte bloemen zijn uitgebloeid uw plant(en) licht bijsnoeien. Op deze pagina kunt u meer lezen over het planten van een boom of kluit.

 

Verzorgen van de Klokjesbloem

De Campanula kunt u het beste niet in de felle zon plaatsen maar op een zonnige met een beschaduwde standplaats, waar de grond niet al te nat is. Mocht u de Campanula in een plantenbak potten, kunt u de plantenbakken het beste voorzien van een goede voedzame potgrond in combinatie met hydrakorrels. Deze korrels zuigen als het ware het water wat teveel in de plantenbak zit op en zorgt ervoor dat de planten niet verdrinken. Ook gaten in de bodem van de plantenbak zal het overtollige water sneller laten verdwijnen waardoor u langer kunt genieten van uw Campanula. Kijk hier voor meer informatie over de bemesting van de Klokjesbloem.

 

Snoeien van de Klokjesbloem

Tijdens de zomermaanden is het verstandig om de Klokjesbloem goed in de gaten te houden. Aangezien het van oorsprong een bergplant is, kan deze plant daardoor ook niet goed tegen zeer warm weer. Tijdens dit soort warme dagen moet u er goed voor zorgen dat de bodem goed vochtig blijft en dat de Campanula niet uitdroogt. Verder heeft de winterharde plant vrij weinig onderhoud nodig. Het enige waar u uw groenblijvertje een plezier mee doet is uitgebloeide witte bloemen tijdig te verwijderen. Dit kan de bloeiperiode van de Campanula aanzienlijk verlengen. Mocht u vragen hebben over het snoeien van de Klokjesbloem neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

  • Bloeikleur: Wit
  • Bloeitijd: Mei tot en met juli
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Halfschaduw, schaduw
  • Hoogte: 15 cm
  • Winterhard:Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Klokjesbloem Poscharskyana 'E.H. Frost'
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!