Klokjesbloem Loddon Anna

Campanula Lactiflora 'Loddon Anna'

v.a.: € 1,95

Formaat
Hoogte 10-15cm, Potmaat P9
  • Koop 24 st. voor € 1,75 per st.
€ 1,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Campanula Lactiflora ‘Loddon Anna’ is een schitterende hoge vaste plant. De groene stengels, en de zachte roze tint van de klokvormige bloemen, maken deze soort tot een sierraad voor elke tuin. Door een gemiddelde hoogte van 150 cm, komt de Loddon Anna het best tot haar recht in een groep of border. De naam ‘Lactiflora’ komt van de ‘melkachtige’ tint van haar klokvormige bloemen.

Onze voordelen:

Klokjesbloem 'Loddon Anna’ kopen:

De Campanula Lactiflora, ook bekend als Klokjesbloem, kunt u makkelijk en snel online kopen bij Kwekerij bomenenzo.nl. Opvallend aan deze Campanula zijn de lichtroze klokvormige bloemen. Door de ‘melkachtige tint’ van de bloemen is de naam ‘Lactiflora’ ontstaan. Aan de stevige, opgaande bloemstengels groeien de klokvormige bloemen in trossen naar elkaar.

Het is één van de hoogste planten van zijn soort en kan tot anderhalve meter hoog groeien. Het duurt gemiddeld 2 - 5 jaar voordat de maximum hoogte is bereikt. Doordat de Loddon Anna zo hoog is, fungeert deze uitstekend als border plant. Het is een sierlijke plant die makkelijk te combineren is met andere planten.

De campanula Lactiflora is een vaste plant, die vooral in de zomer zorgt voor een prachtig uitzicht van uw tuin. De klokjesbloemen bloeien tussen juni en augustus, en vergen weinig onderhoud. Deze Campanula is winterhard en heeft, buiten de winter om, mooi groen blad.

TIP: Combineer de Loddon Anna met andere roze, blauwe of paarse vaste planten. 

Campanula Lactiflora ‘Loddon Anna’ verzorgen:

Het verzorgen van de Klokjesbloem vergt weinig tijd en moeite. Het is een vaste plant die makkelijk te onderhouden is. Het beste kunt u wel de uitgebloeide bloemen verwijderen, dit bevordert de groei van nieuwe bloemen. Zo heeft u langer plezier van de melkbloemetjes. Daarnaast verlangt de Campanula Lactiflora naar een zonnige plek met voedselrijke tuingrond. Een veelvoorkomend punt is wel dat de plant snel uitdroogt. Het is daarom belangrijk om deze Campanula regelmatig water te geven. Probeer de bovenste laag van de grond altijd licht-vochtig te houden, zo groeit de plant het beste.

TIP: Gebruik een plantensteun, zoals bamboe stokken bevestigd met binddraad, om te voorkomen dat de plant tijdens de bloei uit elkaar valt.

Klokjesbloem ‘Loddon Anna’ snoeien:

Bij deze plant is het niet nodig om jaarlijks te snoeien. Het enige aandachtspunt is om, tijdens de bloeiperiode, de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Hiermee voorkomt u zaadvorming en bevordert u tevens de groei van nieuwe bloemen.

TIP: Door de plant om de drie jaar te scheuren en te herplanten, zal de Lactiflora veel langer meegaan. Doe dit altijd in het voorjaar.

Campanula Lactiflora ‘Loddon Anna’ planten:

De Klokjesbloem ‘Loddon Anna’ groeit in vrijwel iedere tuingrond, maar heeft een voorkeur voor voedselrijke tuingrond. Gebruik voor het planten dan ook speciale aanplant grond. Het is een echte zonliefhebber, dus een plek in de volle zon of halfzon is wenselijk. Zoals eerder vermeld houdt deze Campanula van licht-vochtige grond, dus goede vochtdoorlatende grond is een must. Dit kunt u het beste testen door water op de betreffende plek te sproeien. Als het water snel de grond in trekt, is de tuingrond goed doorlaatbaar.

Deze plant is een sierraad voor elke plek in uw tuin, maar komt het beste tot haar recht in de border. Plant meerdere van deze Campanula bij elkaar voor een prachtig plaatje. Let hierbij op voldoende afstand tussen de planten (40 - 50 cm). Door de hoogte ontstaat dan een wand van groen, met schitterende lichtroze bloemen.

TIP: Plant deze Klokjesbloem altijd in een groep en/of aan de rand van uw tuin (border) voor het mooiste resultaat.

Bloeikleur lichtroze
Bloeitijd juni - augustus
Bladkleur groen
Groenblijvend nee
Standplaats zon, halfzon (= halfschaduw)
Hoogte 150 cm
Winterhard ja

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Klokjesbloem Loddon Anna
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!