Klokjesbloem Alba

Campanula Persicifolia Alba

v.a.: € 1,50

Formaat
Hoogte 10-15cm, Potmaat P9
Tijdelijk niet leverbaar
€ 1,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Campanula Persicifolia Alba is een sierlijke, hoge vaste plant. Kenmerkend zijn de prachtige witte, klokvormige bloemen. Het is door de hoge bloemstengels (80 cm) een uitstekende keuze als border plant. De vorm doet men denken aan dat van een perzikboom, vandaar ook de naam.

Onze voordelen:

Klokjesbloem ‘Alba’ kopen:

Campanula Persicifolia ‘Alba’ online kopen kan makkelijk en snel bij Kwekerij bomenenzo.nl. De Campanula Persicifolia, ook bekend als klokjesbloem, perzikbladig klokje is een winterharde vaste plant. Deze plant heeft stevige, opgaande stengels en is bekleed met smalle, puntige bladeren. De vorm van de plant doet men denken aan een perzikboom. De plant heeft in de bloeitijd (juni - augustus) klokvormige bloemen en de bloemkleur is wit. De ‘Alba’ is een uitstekende keuze als border plant, maar ook zeer geschikt om te plaatsen in gemengde plantenbakken. Door de prachtige witte, klokvormige bloemen wordt uw tuin een plek die rust uitstraalt.

TIP: Combineer deze witte Campanula met bv. Lavendel, Geranium of Centranthus in een gemengde plantenbak voor een opvallend pronkstuk in uw tuin. Ook deze planten kunt u bij ons online kopen.

Campanula Persicifolia ‘Alba’ verzorgen:

Het is een vaste plant die makkelijk is in onderhoud. Tijdens de bloeiperiode kunt u het beste de uitgebloeide bloemen verwijderen, zo bevordert u de groei van nieuwe bloemen. De Campanula bloeit het beste in licht-vochtige aarde, regelmatig water geven is dus van belang. Probeer hierbij te voorkomen dat de bovenkant van de grond, tussen het bewateren, te droog wordt. Daarnaast bevordert ook het bemesten van de ondergrond de bloei. Wij raden u aan dit één keer in de lente, en één keer midden in de zomer te doen.

Klokjesbloem ‘Alba’ snoeien:

Deze witte Klokjesbloem loopt in het voorjaar uit, en sterft elke winter weer af. De hoogte van de plant (in bloei) is circa 80 cm. Tijdens de bloeitijd kunt u de uitgebloeide bloemen verwijderen, zodat u langer plezier heeft van uw plant. Na de bloeiperiode raden wij u aan om de uitgebloeide stengels te verwijderen met de hand of een snoeischaar. Snoei ze hierbij tot net boven de grond af.

TIP: De bloemstengels kunt u ook gebruiken als snijbloemen in een prachtig boeket. De helder witte, klokvormige bloemen blijven zeker een week goed in uw vaas.

Campanula Persicifolia ‘Alba’ planten:

De Klokjesbloem ‘Alba’ kunt u het beste planten op een standplaats in de zon, of halfzon (=halfschaduw). Mocht de plant in de volle zon staan, let hierbij dan goed op de verzorging. Het is belangrijk dat u de plant regelmatig water geeft, zodat u uitdroging voorkomt. De Campanula Persicifolia ‘Alba’ is een cottageplant die, vooral door de hoogte, schittert in de border (bijvoorbeeld achterin uw achtertuin). Voor het mooiste visuele resultaat raden wij u aan om meerdere van dezelfde soort bij elkaar te plaatsen. Let hierbij op voldoende afstand tussen de planten (40 - 50 cm). Het is tevens ook een plant die makkelijk te combineren is met andere tuinplanten.

TIP: Gebruik voor het planten van uw nieuwe Persicifolia Alba nieuwe aanplant grond, of potgrond. Zo krijgt uw plant veel extra voedingsstoffen, dit bevordert de groei en bloei!

Bloeikleur wit
Bloeitijd juni - augustus
Bladkleur groen
Groenblijvend nee
Standplaats zon, halfzon (= halfschaduw)
Hoogte 80 cm
Winterhard ja

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Klokjesbloem Alba
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!