Klimroos Westerland

Rosa 'Westerland', Grootbloemige klimroos

v.a.: € 17,95

Formaat
Hoogte 50-60cm
€ 17,95
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Rosa 'Westerland is een bijzonder mooie- en sterke klimroos, die tussen juni en oktober uitbundig bloeit met grote gevulde oranje rozen. De rozen zijn niet alleen beeldschoon om te zien, ze verspreiden ook een heerlijke, sterke geur.

Onze voordelen:

Klimroos Westerland kopen

De Rosa ‘Westerland’ is een schitterende en sterke klimroos, die tussen juni en oktober uitbundig bloeit met grote gevulde oranje rozen. De rozen zijn niet alleen beeldschoon om te zien, ze geuren ook nog eens heerlijk. De opvallende licht-oranje tint verandert (naarmate de rozen ouder worden) naar een zalmroze kleur. Ook in het najaar is deze klimplant aantrekkelijk voor het oog, er vormen dan mooie oranje bottels. De Klimroos ‘Westerland’ brengt met zijn bijzonder mooie bloemen een heerlijk romantische- en warme sfeer naar uw tuin.

TIP: Combineer deze klimroos met andere klimplanten, zoals Clematis (bosrank).

Fleur uw schutting, schuurtje of pergola op met prachtige grote oranje rozen. U kunt de Klimroos ‘Westerland’ makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen roos uitzoeken bij ons in de kwekerij!


Klimroos Westerland verzorgen

Wat betreft de verzorging heeft de Klimroos ‘Westerland’ geen bijzondere vereisten. Deze roos is van zichzelf al zeer sterk en bijzonder goed ziekteresistent. Het enige wat deze roos écht nodig heeft is voldoende water en voeding. Voorzie uw Westerland dan ook vooral vlak na de aanplant én tijdens de bloeiperiode regelmatig van water. Uw roos heeft op die momenten veel energie nodig om goed te kunnen wortelen, en om alle bloemknoppen te groeien en laten bloeien. Geef nog wat extra water als het langdurig warm en droog is, om zo uitdroging te voorkomen.

TIP: Verwijder de uitgebloeide bloemknoppen zo snel mogelijk, om zo herbloei te stimuleren.

TIP: Ondersteun uw klimroos door hem regelmatig vast te binden met speciaal binddraad.

Klimroos bemesten
Net als alle andere rozen, houdt deze Westerland van veel voeding. Bemest hem het liefst twee keer per jaar, de eerste keer in maart en de tweede keer ergens in juni. Door uw Klimroos Westerland te bemesten stimuleert u zijn groei en bloei, en houdt u ook zijn goede weerstand intact


Klimroos Westerland snoeien

De snoei van klimrozen, zoals deze Westerland, verloopt anders dan bij struikrozen. Een klimroos hoeft u de eerste twee à drie jaar nog niet te snoeien, omdat er dan nog geen hoofdtakken gevormd zijn. Ook is het belangrijk om te weten of uw soort een eenmalig bloeiende- of doorbloeiende klimroos is. De Klimroos Westerland is een doorbloeiende klimroos, dit betekent dat u hem het beste kunt snoeien in maart

TIP: Trek een paar stevige handschoenen aan voor u gaat snoeien. De doorns van de rozen kunnen u anders flink bezeren.

TIP: Snoei alleen met schoon en scherp snoeigereedschap. Zo voorkomt u beschadigingen en/of infecties aan de rozentakken. 

Tijdens het snoeien is het belangrijk om de hoofdtakken zoveel mogelijk met rust te laten. Deze takken kunt u herkennen aan de dikte, en de omhooggaande groei. De zijtakken (zijtwijgen) zijn overduidelijk een stuk dunner en groeien uit de hoofdtakken. Alle zijtakken kunt u in maart terugsnoeien tot op ongeveer 5 cm van de hoofdtak. Na de hoofdbloei (eind juli) kunt u de zijtakken nogmaals snoeien, dit kan een nabloei stimuleren.


Klimroos Westerland planten

Rozen groeien over het algemeen het best op voedzame, licht-vochtige grond. Het specifieke grondsoort maakt verder niet uit. Om te zorgen dat uw bodem aan deze (minimale) eisen voldoet, adviseren wij u gebruik te maken van speciale aanplant grond tijdens de aanplant. Aanplant grond van DCM zit boordevol voeding, en zorgt er bovendien voor dat uw bodem beter vocht kan opnemen en doorlaten. Zo kunt u uw bodem goed licht-vochtig houden, en blijft uw roos zo vitaal mogelijk. Wat betreft de standplaats geeft de Westerland de voorkeur aan een plek in de volle zon of halfzon (=halfschaduw).


  • Bloeikleur: Oranje
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Geur: Sterk geurend
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 200 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Klimroos Westerland
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!